fbpx

5 nasvetov, ko postaneta več kot prijatelja

Foto: imdb
Zadnjič posodobljeno: :

Se še spomnite filma Prijatelja samo za seks z Milo Kunis in Justinom Timberlakom? Če smo se iz njega kaj naučili, je to gotovo, da ima spanje s prijateljem lahko katastrofalne posledice - lahko pa se konča tudi pravljično. Če ste se znašli v situaciji, ko se je vaše prijateljstvo razvilo v nekaj več, potem nadaljujejte z branjem. Za vas smo namreč pripravili 5 nasvetov, kaj storiti, ko postaneta več kot prijatelja

1. Pri sebi razčistite, kaj se je zgodilo

Normalno je, da ste glede svojih čustev nekoliko zmedeni. Morda je vaša prva misel, da ste storili napako, ki je ne smete ponoviti, ali pa da vajino prijateljstvo ne bo več enako.
Svetujemo vam, da si vzamete nekaj dni, da pri sebi razčistite, kaj se je zgodilo. Pri tem se osredotočite na svoje občutke: je šlo le za zabavo brez obveznosti ali pa se vam zdi, da bi se vajino prijateljstvo lahko razvilo v razmerje?

Pri sebi ugotovite, kaj točno občutite Foto: Dziana Hasanbekava / Pexels

2. S prijateljem se pogovorite

Morda vas mika, da bi vajino dejanje pometli pod preprogo in se obnašali, kot da se ni zgodilo nič. Tega vam nikakor ne priporočamo: ne pozabite, da gre za vašega prijatelja, s katerim ste bili do zdaj brez težav iskreni. Zato se z njim pogovorite: le tako boste namreč dobili občutek, kakšna so njegova čustva in želje. Morda do vas že nekaj časa goji romantična čustva, morda si želi z odnosom brez obveznosti nadaljevati, morda si želi le prijateljstvo… če ne spregovorite, tega pač ne boste izvedeli.

3. Bodite iskreni

Nikomur ni najlažje govoriti o lastnih čustvih, sploh če jim spremlja strah, da bi se zaradi njih končalo prijateljstvo. Vendar pa je v takih situacijah nujno, da ste s prijateljem iskreni. Če se vam recimo zdi, da je v vas vzbudil iskrice, se lahko zgodi, da vas bo nadaljevanje odnosa brez obveznosti prizadelo. Enako velja, če si želite le prijateljstva– v tem primeru se morate prepričati, da ima enake namene tudi vaš prijatelj.

Pomembno je, da ste s prijateljem iskreni Foto: Gary Barnes / Pexels

4. Če je potrebno, se odmaknite

Če si vaš prijatelj želi le druženja, vam pa se zdi, da ste do njega pridobili romantična čustva, potem vam svetujemo, da se od odnosa nekoliko odmaknete. Da- dobivanje brez obveznosti je mogoče, vendar le, če nihče od vpletenih ne sanja o razmerju. Oseba, ki do vas občuti iskreno prijateljstvo, bo vaše občutke razumela in upoštevala.

5. Prostor pustite tudi prijatelju

Enako velja, če si prijateljstva želite vi, vaš prijatelj pa ima željo po romantičnem odnosu. Takrat je pomembno, da mu date vedeti, da boste vedno oseba, na katero se lahko zanese, da pa ste mu pripravljeni dati tudi nekaj prostora.
Morda vaš prijatelj ni povsem prepričan, kakšne so njegove želje- v tem primeru je najbolje, da mu date nekaj časa, da situacijo predela in svoja čustva razčisti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!