5 navad srečnih in uspešnih parov

Foto: Vitor Pinto / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Trdnega in stabilnega odnosa ne morete ustvariti čez noč. Partnerski odnos je treba negovati iz dneva v dan, tudi po tem, ko prva zaljubljenost mine.

Kakovostni odnos zahteva veliko časa in prilagajanj. Če se tega zavedata oba partnerja in sta na takšna obdobja pripravljena, bosta veliko lažje oblikovala in tudi ohranila ljubeč odnos.

Recept za popolno srečo je v majhnih pozornostih. Kaj počnejo srečni pari, da je njihov odnos po prvi zaljubljenosti še vedno trden in uspešen.

1. Ostanejo v stiku

Ne glede na to, kje so ali kako se počutijo nikoli ne pozabijo na partnerja. Vedno so v njihovih mislih. V trenutkih, ko niso skupaj, recimo, da je nekdo izmed njih na službenem potovanju, si pošiljajo sporočila za dobro jutro, rad te imam in podobno. Ne glede kako zaposleni so v službi, vedno najdejo trenutek časa za partnerja, da mu pošljejo kratko gesto ljubezni.

2. Spoštujejo hobije in interese partnerja

Vzamejo si čas, da spoznajo, v čem uživa druga oseba, in ji s tem namenijo svoj čas in pozornost. Na primer, če eden izmed partnerjev želi obiskati umetniško razstavo, drugi pa ni navdušenec nad umetnostjo, bo kljub temu podprl interese partnerja in občasno šel z njim na kakšno razstavo.

Pošiljata si kratka sporočila za lepši dan. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

3. Počnejo drobne stvari drug za drugega

Da pokažete svojo naklonjenost partnerju, to ne pomeni, da mu morate kupiti darilo. Drobne stvari pomenijo veliko več. Morda včasih opravite, kakšno njegovo opravilo, ne da bi o tem govorili, ker opazite, da so utrujeni ali pa jim zjutraj skuhate njihovo najljubšo kavo. Včasih pa je najbolj vreden samo preprost objem!

4. Izzivata se, da bi bila boljša

To niso prepiri ali medsebojno obtoževanje, temveč gre za čustvene, odprte razprave. Pogovarjata se o odločitvah, ki zajemajo njun odnos, brez da bi drugega omalovaževala. Spodbujata in sprejemata različnost, ki ju pripravi do tega, da od sebe v službi in ljubezni, dasta še več. Komunicirata in podpirata odločitve drug drugega.

5. Se zaljubita z odprtimi očmi

Ljubezen je izredno turbulentna in težka pot. Ni popolna navigacija skozi življenje. Ljubiti nekoga ni preprosto, še posebej, če se vanj zaljubite pregloboko, ne da bi sploh vedeli, kakšna oseba je. Padci na realna tla so lahko zelo boleči.

Srečni in uspešni pari si vzamejo čas, da se spoznajo, preden se prepustijo ljubezni. Skupaj se naučijo in učijo hoditi po poti ljubezni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj dela žensko, po mnenju moških, slabo v postelji?