5 osebnih prepričanj, ki vas dela nesrečne in neuspešne

Uporabite moč pozitivnih misli

Foto: Envato

Ljudje se premalo zavedamo, da z lastnimi prepričanji ustvarjamo afirmacije. In kadar so le-ti negativni, podzavestno nase pritegnemo slabe stvari, ki vplivajo na naš uspeh in na samozavest. Odslovite vso negativo v svojem življenju in odprite vrata za srečo in uspeh! Začnite razmišjati drugače!

1. Vedno ste nezadovoljni

V življenju vam nikoli ni nič prav in vedno mislite, da počnete nekaj narobe. Stalno ste v stanju nezadovoljstva in pritoževanja. Ta navada lahko privede, do tega, da ste v začaranem krogu iz katerega ne vidite izhoda. Takšne misli telo ohranjajo v stalnem stresu, kar lahko privede do številnih drugih bolezni. Zato je pomembno, da poiščete dobre stvari, ki se dogajajo v vašem življenju, ter svoje misli preusmerite tja. Namreč moč pozitivnih misli je izredno velika. Bodite vsak dan hvaležni in kar se da pozitivni.

2. Ujeti ste v vrtinec

Ko vam zgodi nekaj kar niste pričakovali, ali najprej pomislite na najhujši scenarij? To pomeni, da ste se ujeli v vrtinec negativnih misli. Ko se znajdete v takšni situaciji, se vedno osredotočajte na dobre stvari. Svoje misli preusmerite in poskušajte uiti vrtincu negative.

Foto: Envato

3. Ste v strupenem okolju

Če ste obkroženi z negativnimi ljudmi, je pomembno, da razumete njihov vpliv na vaš um in telo. Znanost o epigenetiki je dokazala, da strupeno okolje negativne energije – naj bodo te duševne, čustvene ali fizične – škodijo in vplivajo na telo in duha. Ko ste v stiku z negativnimi ljudmi, se vaša dobra volja, kaj hitro spremeni. Postanete jezni, žalostni, obremenjeni. Strupeno okolje vam prinaša različne energijske padce, ki nižajo vaše vibracije. Zato je morda čas, da iz svojega življenja odstranite nekatere nezdrave odnose, oziroma vsaj zmanjšate čas, ki ga preživite z ljudmi, ki ne vplivajo dobro na vaše počutje.

4. Osredotočate se na svoje neuspehe

Vsak neuspeh je seveda lahko način, da se iz tega nekaj naučite. Vendar, v kolikor se nenehno osredotočate, da nekaj delate narobe, vas to lahko potegne v globoko luknjo, ki zakorenini lasten dvom v vaše sposobnosti. Potrebno se je zavedati, da lastne napake lahko vodijo naprej. Vedno si predstavljate korake in ne samo neuspeha. S tem se utira pot do vašega znanja, uspeha ter večje samozavesti. Že vsak majhen korak, ki vodi na cilj, pa veselo proslavite in bodite zanj hvaležni. S tem boste sprostili hormon sreče, zaradi katerega  se bostedpbro počutili in imeli energijo za nadaljne korake.

Foto: Envato

5. Ves čas si ponavljate: “Nisem dovolj dober/dobra!”

To je zelo priljubljeno omejujoče prepričanje, ki je vzrok za številne strahove. Ko si govorite, da niste dovolj dobri, ustvarite negativne živčne kanale, ki zavirajo pot samozavesti. Zato si vsak dan ponavljajte besede: “Dober sem./Dobra sem.” Večkrat, ko boste to ponovili, bolj boste v te besede začeli verjeti. Možgani namreč obožujejo ponavljanje. Večkrat izgovorjene pozitivne besede so pot do energij, ki dvignejo vašo miselno in duševno raven. Imeli boste drugačen pogled na sebe, svet in vse okoliščine, ki so okoli vas.

Foto: Envato
V kolikor vas vse to zavira pri lastnih uspehih in znižuje vašo samozavest, je sedaj pravi čas, da vaše misli preusmerite v pozitivo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!