fbpx

5 popotniških napak, ki jih za nič na svetu ne smete ponoviti

Foto: envato

Kdor potuje greši! No, ni čisto tako, a dejstvo je, da med odkrivanjem sveta naredimo marsikatero napako, ki jo kasneje obžalujemo.

Pobrskali smo po potovalnih blogih in odkrili nekaj nasvetov popotnikov. Ti bodo poskrbeli, da se boste v velikem loku izognili največjim napakam, ki vam lahko zagrenijo potovanje.

Ne izzivajte sreče s težo in velikostjo prtljage

Letalske družbe so tu zato, da služijo denar, zato je majhna verjetnost, da vas bodo ob preveliki prtljagi ali pretežki torbi le grdo pogledali. Sploh v primeru nizkocenovnih letalskih družb.

Že nekaj gramov čez omejeno težo lahko poskrbi, da boste morali mastno doplačati, če ne želite česa prepustiti letališkemu osebju.  Ne le, da boste doplačila za prtljago močno preplačali, temveč gre predvsem za povsem nepotreben stres in skrbi pred prijavo in vkrcanjem.

Foto: Unsplash/Yousef Alfuhigi

Med postanki ne raziskujte letališča

Verjetno ste tudi vi kdaj že hiteli čez letališče, s paničnim pogledom na obrazu, obrnjenim na ročno uro. Ob povezovalnih letih vam pogosto potovalne platforme izračunajo, koliko časa je potrebnega za prestop, sploh na večjih letališčih pa se lahko zgodi, da boste za prehod iz terminala na terminal potrebovali slabo uro.

Lahko se zgodi še kaj dosti hujšega, vendar se tej zmešnjavi lahko izognete tako, da si zagotovite vsaj dve do štiriurni razmik med pristankom in vzletom. Priporočamo vam, da vnaprej dobro raziščete povezovalno letališče in se seznanite s postavitvijo terminala ter dobite občutek, kakšne so čakalne dobe.

Foto: Unsplash/Alex Azabache

Preverite družbeno-politične informacije o destinaciji

Prav je, da se prepričate, kako varna je destinacija, ki bi jo radi obiskali. Preberete novice, da dobite boljšo politično sliko in začutite družbeno klimo, najboljši naslov pa so prvoosebne izkušnje tistih, ki so nedavno potovali prek v državo.

Ta zadnji korak je ključnega pomena, saj so nekatere novice nagnjene k pretiravanju.

Foto: Unsplash/Redd

Preveč časa preživite v velikih mestih

Načrtovanje potovanja v tujino je zapleteno in včasih je najenostavneje pristati na cilju in ostati tam. Preživeti dan ali dva v velikem mestu, kot so Pariz, London, São Paolo ali Tokio, je super, ampak najbolje boste državo začutili izven prestolnice.

Raziščite manjša mesta v okolici, izkoristite javni prevoz, najemite avto in se odpeljite po podeželju ali še kak drug kraj v državi.

Foto: Unsplash/Fabio Comparelli

Prehranjevanje v bližini velikih turističnih atrakcij

Seveda je priročno jesti tik pred Vatikanom ali nedaleč od Eifflovega stolpa, a če želite jesti dobro po ugodni ceni je najbolje, da se sprehodite nekaj ulic stran. Seveda obstaja nekaj izjem, ki potrjujejo pravilo.

Upoštevajte le dejstvo, da veliko turističnih atrakcij ni obkroženih z najbolj kakovostnimi restavracijami, za ne prav prida obrok pa boste pogosto plačali precej več.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.