5 presenetljivih fizičnih lastnosti, ki kažejo na to, da bo oseba varala

Zadnjič posodobljeno: :

Jih ima tudi vaš partner/-ka?

Naše telo je človeška knjižnica, polna skrivnostnih zgodb. Raziskovalci so odkrili pet fizičnih lastnosti, za katere je dokazano, da napovedujejo varanje v odnosih. Poglejmo, si katere so.

1. Ne hodite z moškimi z dolgim prstancem

Če želite vedeti, ali vam bo moški ostal zvest, preverite velikost njegovega prstanca, saj naj bi dolžina tega prsta odsevala zvestobo v odnosih. Raziskovalci univerze Oxford so ugotovili, da moški z dolgim prstancem pogosteje varajo, saj naj bi bil daljši prstanec bolj izpostavljen testosteronu v maternici. Prejšnje raziskave so namreč pokazale, da lahko gre višja raven testosterona z roko v roki z večjo spolno promiskuiteto odrasle osebe.

Na splošno ne gre le za dolge prste, ampak za dolžino njegovega prstanca v primerjavi z dolžino njegovega kazalca. Ta razlika v dolžini prstov pomeni, da je bolj nagnjen k varanju.

2. Ne zaupajte ženskam s to barvo las

Interna študija, ki so jo opravili pri CheaterVille.com, je pokazala, da ženske s svetlimi lasmi bolj verjetno varajo, kakor ženske s katero koli drugo barvo. Z varanjem se povezuje tudi rjava barva las.

Raziskava je prišla do spoznanj, da:

  • 42 % žensk, ki so varale, je imelo blond lase;
  • 40 % moških, ki so varali, so imeli rjave lase;
  • 43 % žrtev (moških in žensk) je imelo rjave lase.

Čeprav je študija CheaterVilla lahko vprašljiva, so tukaj še druge raziskave, ki podpirajo moč barve las. Članek v Scandinavian Journal of Psychology nakazuje, da moški na blondinke gledajo kot na bolj dostopne. Blondinke prav tako v povprečju zaslužijo več kot ženske s katero koli drugo barvo las. Barva las je v nekaterih kulturah tako zasidrana, da obstaja celo priljubljen rek, ki pravi, da se “… blondinke bolj zabavajo”.

A pomembno se je zavedati, da vse blondinke ne varajo, niti vse rjavolaske niso žrtve varanja.

Blondinke naj bi pogosteje varale.

3. Pazite na moške z velikimi testisi

Študija z univerze v Oslu na Norveškem kaže, da so moški z večjimi testisi pogosteje nezvesti. Vsekakor to drži v živalskem svetu, zlasti pri primatih.

Raziskave pa so se preusmerile tudi na velikost moškega uda. V študiji, objavljeni v reviji PLOS One, je večja velikost uda napovedovala nezvestobo partnerja, torej ženske. Avtorji študije so zapisali, da je vsak penis, ki je bil za centimeter daljši, skoraj za polovico povečal verjetnost, da bodo ženske nezveste. Velike spolne organe moškega so povezovale z bolečino in nelagodjem med spolnim odnosom.

4. Neprivlačne ženske pogosteje varajo

Študija Jima McNultyja je pokazala, da manj privlačne ženske pogosteje varajo. Ni pa jasno, kako so opredelili privlačnost. A glede na študijo je privlačnejša ženska tudi zvestejša ženska.

Ločena študija je proučevala povezavo med velikostjo ženskih dojk, privlačnostjo in nezvestobo. V študiji so moški ženske s povprečno in nekoliko nadpovprečno velikostjo dojk ocenili kot privlačnejše. Ženske z majhnimi ali velikimi prsmi so na splošno veljale za manj zaželene za dolgoročne odnose. Moški bi se sicer za eno noč raje zapletli z ženskami z večjimi prsmi, prav tako pa verjamejo, da bodo te ženske bolj verjetno varale.

5. Moški z izrazitimi obraznimi potezami vas bodo prej prevarali

V študiji so strokovnjaki ugotovili, da so moški z izrazitimi obraznimi potezami nezvesti. S tem so se strinjali tudi moški in dejali, da so res večkrat varali, predvsem z že oddanimi ženskami. Takšen moški obraz sicer opredeljuje močna čeljust, močnejši predel okoli obrvi in tanjše ustnice.

Tradicionalno moške lastnosti so se prenesle tudi v glasove. Raziskovalna študija je pokazala, da so moški z globljimi glasovi bolj povezani z varanjem. Globlji glasovi, kot daljši prstanci, običajno pomenijo povišano raven testosterona.

Zapomnite si – fizične lastnosti samo napovedujejo verjetnost nezvestobe. Pazite, da ne boste prehitro sklepali. Tu gre za statistično verjetnost varanja, ne za dejansko varanje. Kljub vsej znanosti lahko kdorkoli vara in kdorkoli lahko ostane zvest. Tako za varanje, kot tudi zvestobo, se je treba odločiti!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
8 trenutkov, ko bo moški globoko žaloval izgubo dobre ženske