fbpx

5 razlogov, zakaj moramo obiskati rajsko otočje Mauritius

Mauritius - rajsko otočje v Indijskem oceanu

Mauritius ali rajsko otočje, kot mu pravijo nekateri, je izjemno priljubljen tudi med Slovenci. Je ena najbolj priljubljenih destinacij za poroko, tam si večno zvestobo vsako leto obljubi kar nekaj slovenskih parov. Vendar rajsko otočje v Indijskem oceanu poleg belih peščenih plaž in kristalno čistega morja ponuja še veliko več. Zbrali smo pet zanimivosti o Mauritiusu, za katere zagotovo še niste vedeli.

Tukaj je pet razlogov, zakaj moramo vsaj enkrat v življenju obiskati Mauritius – rajsko otočje, za katerim norijo mladoporočenci ter ljubitelji adrenalina in neokrjene narave.

1. Dodo – simbol Mauritiusa

Dodo je bil ptič neletalec, ki je živel na Mauritiusu in velja za eno najstarejših živalskih vrst. Portugalski pomorščaki so to izredno zanimivo živalsko vrsto odkrili v 15. stoletju, a so jo dokončno iztrebili že v 17. stoletju. Še vedno ne vemo zanesljivo, kakšen ptič je bil, njegov videz poznamo le po ostankih kosti in risbah raziskovalcev, ki so ga videli, zadnji nagačeni primerek pa je propadel že konec 18. stoletja v muzeju Ashmolean v Oxfordu.

2. 50 odtenkov peska

Ne ravno 50 odtenkov, lahko pa v majhni vasi Charamel na jugozahodu otoka najdemo čistino na kateri se preliva kar sedem različnih barv peska. Čistino so ustvarile vulkanske kamine, ki so se ohlajale pri različnih temperaturah. Na omenjenem območju najdemo tudi veličasten slap Charamel, katerega ime nosi tudi vas.

3. Najstarejši botanični vrt

Mauritius se lahko pohvali z najstarejšim botaničnim vrtom na južni polobli. V botaničnem vrtu Pamplemousses, ki se razteza 37 hektarjev, domujejo velikanske vodne lilije, ki lahko na svoji površini vzdržijo težo otroka. Botanični vrt je leta 1770 zasnoval francoski hortikulturist Pierre Poivre, v njem pa lahko najdemo okoli 500 različnih rastlinskih vrst, med njimi 80 vrst palm.

4. Slavne poštne znamke

Na Mauritiusu so poštne znamke uvedli že septembra 1847. Prav te znamke veljajo za ene najredkejših in najdražjih na svetu. Leta 1904 naj bi bila neuporabljena znamka prodana za 1.450 funtov (2.068 evrov), kar je veljalo za rekordno vrednost v tistem času. Leta 2010 naj bi bila, upoštevajoč inflacijo, znamka vredna astronomskih 137.500 funtov (196.148 evrov).

5. Odlična destinacija za športnike po duši

Mauritius je zaradi svoje neokrnjene narave, ozračja in razgibanega reliefa odlična destinacija za športnike. Najbolj priljubljeni so vodni športi, na otoku lahko smučate, deskate ali supate po vodi, se odpravite na izlet z ladjico, se potapljate, plavate z delfini, ali pa se odpravite na izlet po otoku, si ogledate živalske vrtove, odkrivate rastlinske in živalske vrste, kulturo in zgodovino tega otoka. Je ena najbolj priljubljenih destinacij med golfisti, verjetno zaradi svoje zelene narave in velikega števila igrišć za golf. Na otoku je nekaj najbolj znanih igrišč za golf na svetu, poleg tega tu poteka nekaj najodmevnejših golfovskih turnirjev, zato ga vsako leto obišče izjemno veliko golfistov.

S še več zanimivostmi o Mauritiusu nam bodo postregli v potovalni agenciji Star Travel, ki ni običajna agencija, saj ponuja potovanja po meri tako za posameznike kot za družine, športnike, podjetja in druge, ki želijo na svojih potovanjih izkusiti le najboljše. Prav vsaki stranki se posvetijo individualno, jo spoznajo in skušajo izvedeti čim več o njej in njenih željah, da bi zanjo oblikovali kar najlepše počitnice.

Dodatne Informacije

Več informacij in rezervacije:
www.star-travel.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.