fbpx

Swincar – najbolj nenavadno vseterensko vozilo na svetu

Vozilo za vse terene SwinCar

Swincar je najbolj nenavadno vseterensko vozilo na svetu. Električnega ''quada'', ki spominja na pajka, ne ustavi prav nobene teren, saj mu neodvisno vzmetenje za vsako kolo posebej in karoserija, ki se giba ločeno od podvozja, omogoča, da se spopada tudi s tereni, ki so se do zdaj zdeli neprevozni.

”Avto-pajek” Swincar je najbolj nenavadno vseterensko vozilo na svetu pred katerimi se po okretnosti lahko skrijejo tudi terenci. Električni Swimcar vas dejansko prepelje čez vse mogoče terene za kar se ima zahvaliti svojemu gibčnemu podvozju in kolesom, ki se gibljejo neodvisno eden od drugega. Ne gre torej samo še za enega ”quoda” (v prostem prevodu je to vozilo za vse vrste terena), ampak za edinstveno vozilo z ločenim sistemom vzmetenja, ki izkorišča moč nihalnega učinka, da nevtralizira sile, ko se spopada s premagovanjem ovir, surovim terenom, ostrimi nagibi, brežinami, ipd. in tudi, ko gre ”le” skozi ovinek. A kaj bi vas dolgočasili s tehničnimi podrobnostmi, ko si lahko njegove sposobnosti ogledate v praksi.


Dejstvo, da se ohišje vozila in kolesa odzivajo vsak po svoje, poveča tako udobje kot oprijem in to celo na mestih, ki se zdijo neprevozna. A le do sedaj. ”Karoserija” se ob zavijanju nagne, podobno kot se nagne motocikel, ko pelje skozi ovinek, a pri premagovanju ovir ostane v ravnem položaju, težko delo iskanja ravnovesja pa opravi podvozje, ki (po)skrbi, da se ne prekucnete.

PREBERITE ŠE: Ripsaw EV2 – luksuzni tank za civiliste

In ko smo dejali, da je Swincar vozilo za vse terene, nismo oznake uporabljali lahkotno ampak dobesedno. V snežnih razmerah lahko namreč kolesa zamenja za smuči kot tudi za gosenice.

Dodatne Informacije

Več informacij:
swincar.fr

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.