fbpx

5 raznolikih ljubljanskih gostiln z odlično ponudbo nedeljskih kosil

Gostilna na Gradu

V nedeljo je čas za okusno kosilo v prijetnem ambientu. Privoščimo si ga v eni izmed odličnih ljubljanskih gostiln, ki so odprte tudi ob nedeljah.

Preveri naš izbor simpatičnih gostilnic, ki vam bodo polepšale nedeljo tudi z dobrim kosilom.

1. Špajza

Špajza
Špajza

Na Gornjem trgu v stari Ljubljani najdemo tradicionalno Špajzo, kjer vse diši po starem, le iznad štedilnika se širijo vonjave po sveži, sodobni kuhinji, pisani na kožo modernim, zahtevnim jedcem. Špajza slovi po fenomenalnih karpačih, od govejega, žrebičkovega, do tuninega in hobotničinega. V Špajzi pravijo, da kuhajo mediteranske in mednarodne jedi, vendar vam postrežejo tudi s popolnoma domačimi in enostavnimi, denimo žlikrofi ali ajdovo kašo z jurčki. Če smo se odločili za zahtevnejši obed in nam tekne meso, bodo morda pravšnja izbira žrebičkov file, jelenovi madaljoni in kozliček iz pečice, odlično pa pripravijo tudi sveže morske ribe.

2. Tokyo piknik

Tokyo Piknik
Tokyo Piknik

Tokyo Piknik očara s pestrim izborom tipičnih azijskih jedi in prijetno preseneti s široko paleto manj tipičnih. Privoščili si bomo lahko jedi kot so Ramen, Gyoza in Tom Yung Kung, zapeljal pa nas bo tudi najboljši hamburger daleč naokoli. Restavracijo poleg ponudbe odlikuje sproščen ambient in prijeten glasbeni izbor.

3. Spirit Bar & Kitchen

Spirit Bar & Kitchen
Spirit Bar & Kitchen

Spirit Bar & Kitchen, ki sicer sodi pod še bolj prefinjeno Špajzino okrilje, blesti po vrhunski kulinariki in odlični vinski ponudbi. Prvovrstni burgerji, odlični brunchi, barvite solate, sočni zrezki, izjemna vegetarijanska ponudba in vrhunske italijanske jedi. Vse to in še več ob kozarcu prvovrstne žlahtne kapljice.

4. Gostilna na Gradu

Gostilna na Gradu
Gostilna na Gradu

Kot je v starih časih dišalo iz krušnih peči in ognjišč naših babic, zdaj diši iz kuhinje Gostilne na Gradu. Z menijev vabijo kraška jota, istrski bobiči, prekmurski bograč, ocvrte perutničke, idrijski žlikrofi, primorski kalamari, in pečene sardelice. Vse iz poštenih, biološko pridelanih sestavin z dodatkom najboljših oljčnih in bučnih olj. Meso ima na gradu domače poreklo, zelenjava in sadje sta s tržnice, vina pa iz vinskih kleti slovenskih vinarjev. Na gradu upoštevajo dejstvo, da je kulinarika Slovenije kuhinja regij, Slovenija se namreč lahko pohvali z bogato kulinarično kulturo. Imamo 24 gastronomskih regij s 178 značilnimi in razpoznavnimi jedmi, ki so temelj široki paleti raznolikih okusov. Zato iz kuhinje Gostilne na gradu vsak teden diši drugače.

5. Fany & Mary

Fany & Mary
Fany & Mary

Med reko Ljubljanico in krošnjami dreves se po Petkovškovem nabrežju vije mamljiv vonj, ki vabi na dišeče nedeljsko kosilo. Pri Fany & Mary nas z odprtimi rokami sprejmejotudi v nedeljo in ponudijo pestro ponudbo omamno dišečih pic in vabljivih sočnih hamburgerjev.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.