fbpx
Foto: envato

5 sobnih rastlin, ki bodo odišavile vaš dom

Zadnjič posodobljeno: :

Sobne rastline so lepe in njihova prisotnost bogati dom. Poleg tega čistijo zrak in v dom prinašajo harmoničnost in pozitivno energijo. Predstavljamo vam pet sobnih rastlin, ki bodo vaš prostor odišavile.

Če boste v svoj dom postavili eno od teh sobnih rastlin, bo vstop vanj zagotovo dvakrat lepši, saj čudovito dišijo.

1. Kitajski jasmin

Za kitajski jasmin so značilni predvsem majhni beli cvetovi, oddajajo pa tudi čudovit vonj. Gre za plezalno rastlino, ki ni zahtevna za nego, potrebuje le idealno mesto za gojenje. Najbolje je, da rožo postavite na okensko polico, saj obožuje svetlo in sončno mesto. Potrebno pa je vedeti, da rastline ni dobro prestavljati, saj to povzroči njeno izumrtje. Rastlina cveti od januarja do junija.

2. Porcelanasti cvet

Je nežna in zelo lepa rastlina, ki izstopa po naravi cvetov, saj na videz izgledajo, kot bi bili narejeni iz voska. Rastlina ni zahtevna za nego, potrebuje le dovolj svetlobe. Ne uspeva pa na prevročem zraku ali prepihu.

3. Evkaliptus

Evkaliptus je vse bolj priljubljena sobna rastlina. Izredno dobro uspeva na sobni temperaturi in v svetlih prostorih. Ima izjemno dekorativno vrednost, poleg tega pa hlapljiva eterična olja iz rastline delujejo odbijajoče na insekte- Z oddajanjem svežega vonja pa je idealna obogatitev vašega prostora.

4. Drevo limone in kumkvata

Limonino drevo takoj napolni vsak prostor s svojim sladko-kislim vonjem in spomni na lepe poletne dni. V topli sezoni lahko te rastline postavite tudi na prosto, torej na balkon ali na vrt. Rastlina v vašem domu najbolje uspeva na stopnišču ali na svetlem hodniku. Drevo kumkvat pa spada v družino pomaranč in prav tako oddaja čudovit vonj. Negujemo ga na isti način kot limonino drevo.

5. Gardenia

Gardenia je ena izmed rastlin z najintenzivnejšim vonjem. Zanjo je značilen grmast cvet s temno zelenimi listi. Če boste izbrali to sobno rastlino, vam bo cvetela od julija do oktobra. Pozimi jo je treba prestaviti v hladnejši prostor, saj ne prenese vročine, za dobro počutje pa potrebujejo svetlobo in vlago.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!