fbpx

5 vaj za lepo postavo, ki jih lahko opravite v eni sami minuti

Foto: Envato

Telesna aktivnost je izredno pomembna. Ne samo, da nas ohranja v dobri kondiciji, poskrbi za našo postavo, ampak tudi zmanjšuje tveganja za najrazličnejše zdravstvene težave. Mnogi trdijo, da bi se vadbe takoj lotili, vendar jim primanjkuje časa. Če se uvrščate mednje, potem je izgovorov konec. Pripravili smo vam namreč 5 vaj, ki vam ne bodo vzele več kot eno minuto.

1. Vojaški poskok

Vojaški poskoki so kot narejeni za tiste, ki vam primanjkuje časa, saj boste samo z njimi okrepili celo telo. Izvaja se tako, da noge postavite v širino ramen, skočite, nato pa naredite globok počep. Iz počepa se nato postavite v položaj za skleco, pri čemer naj bo vaš hrbet vzravnan, trebušne mišice pa napete. Nato naredite skleco, se vrnite v globok počep in vajo ponovite.

2. Počep in poskok

Podobna, vendar nekoliko lažja vaja vključuje kombinacijo počepa in poskoka. Potrudite se, da boste skakali čim višje in da bo vaš hrbet vzravnan, trebušne mišice pa napete.

Fit young Pacific Islander woman training at home. Beautiful female athlete working out for wellbeing in domestic gym, training legs muscles with squats and jumps.

3. Sklece

Tudi sklece lahko poimenujemo začetniška verzija vojaškega poskoka. Zopet je treba paziti, da hrbet ohranjate vzravnan, pazite pa tudi, da dihate čim bolj enakomerno. Ko se spuščate proti tlom, vdihnite, izdihnite pa, ko se zopet dvigate. Lahko se odločite tudi za lažjo verzijo sklec: le-ta se od navadnih sklec razlikuje le v tem, da jo opravljate na kolenih.

4. Tek po stopnicah

To vajo lahko opravite tudi med opravki. Način izvajanja je razviden iz imena: najti morate stopnice, po katerih potem tečete navzgor. Vajo lahko naredite še bolj zanimivo tako, da tek zamenjate z različnimi vrstami poskokov, preskakujete čez dve ali tri stopnice itd.

Foto: Envato

5. Skakanje s kolebnico

Skakanje s kolebnico je učinkovita kardio vaja, ki bo takoj prebudila vas in vaše telo. Prav tako se uvršča med eno najbolj zabavnih, zato vam bo ob njej zelo hitro minil čas.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!