5 znakov, da si pripravljena na novo zvezo

Adijo, preteklost!

Foto: Artem Beliaikin / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Ne glede na to, ali si odšla ti ali on, ali pa je bila odločitev za razhod skupna, konec nekega odnosa je vedno težak. In včasih je še težje začeti znova, z novo osebo, saj se bojimo, da bi se situacija ponovila. Toda ljubezen je prelepa, da bi se je vse življenje izogibali, zato je najslabše, kar lahko storiš, da dovoliš slabi izkušnji, da te od nje odvrne. Vseeno pa bodi pazljiva in se v nov odnos ne spusti prehitro. Sledi 5 znakov, ki ti bodo pokazali, ali si na novo zvezo že pripravljena.

1. Z bivšim sta prekinila stike

Sliši se logično, da z bivšimi partnerji več nismo v kontaktu, ko se spuščamo v nove zveze, pa vendar prav to velikokrat prekršimo. Če se z nekom, ki naj bi ga prebolela, še vedno slišiš in dobivaš, to gotovo ni dober znak. Zavestno moraš sprejeti odločitev, da se boš usmerila v prihodnost, kar pomeni, da ga boš pač morala pustiti za seboj.
V redkih primerih sicer obstaja možnost, da ostaneta prijatelja, vendar po navadi nadaljevanje odnosa vodi le v nepotrebne drame. Drugače je seveda, če imata otroke, takrat bodi le pozorna, da vajin odnos ne ostaja romantičen.

Prihodnost se prične, ko preteklost pustiš za seboj Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

2. Znebila si se čustvene prtljage

Nihče ni brez napak in vsak s seboj nosi določen delež čustvene prtljage iz preteklih odnosov. Vendar pa je kljub temu na tebi, da poskrbiš, da bo ta delež čim manjši. Če tega ne boš naredila, lahko namreč nehote sabotiraš nov odnos.
Zapomni si, da je vsaka oseba unikat in da to, da si imela neprijetno izkušnjo z nekom ne pomeni, da se bo situacija ponovila z nekom drugim. Prav tako sama pri sebi ugotovi, ali bi bila potencialnemu fantu sposobna zaupati in ne takoj pomisliti na najslabše. Prav pomanjkanje zaupanja je namreč tisto, zaradi katerega se veliko zvez začne krhati.

Razčisti tudi sama s seboj Foto: Felipe Tavares / Pexels

3. Razčistila si, kaj je šlo narobe

Vsaka življenjska situacija, tudi tako neprijetna kot je razhod, je priložnost, da se naučimo nekaj novega. Če nič drugega, sedaj veš, česa od partnerja pač nočeš in kakšnih moških se boš izogibala.
Pomembno pa je, da si iskrena tudi sama s seboj. Je bilo v pretekli zvezi kaj, kar bi lahko naredila bolje? Ne pozabi, cilj je, da napreduješ in ne, da se spravljaš v slabo voljo. Če ugotoviš, da nisi najboljša v komunikaciji ali pa da prehitro obupaš, potem je čas, ko si samska, idealna priložnost za to, da na teh stvareh delaš. Tako napak v naslednji zvezi ne boš ponovila.

4. Srečna si tudi samska

Ena najpogostejših napak, ki jih lahko naredimo je, da se v nov odnos spustimo v želji, da bi našli nekoga, ki nas bo osrečil. To je narobe iz dveh razlogov: prvi je, da je pot od veselja do popolne depresije izredno kratka, če je tvoja sreča odvisna le od ene osebe. Prav tako ni pravično, da od nekoga pričakuješ, da tvoje življenje obrne na bolje. Tak korak moraš narediti sama in srečo najti v sebi. Da, partner te bo seveda razveseljeval, vendar pa ne sme biti edini vir tvoje radosti.
Prav tako boš, če imaš sama sebe rada in ne potrebuješ potrditve drugih, potencialnim partnerjem zlahka dala točno vedeti, kaj je tisto, kar si zaslužiš.

5. Občutiš pristen interes

Opazuj se, kako reagiraš, ko spoznavaš nove ljudi. Ali občutiš pristno radovednost in zanimanje, ko se ti zdi, da si se z nekom ujela? Ali pa samo čakaš, da pogovor mine in vprašanj sploh ne postavljaš? Če si se bolj našla v drugem stavku, se ne obrememenjuj. Normalno je, da bo razhodu potrebuješ določen čas, da nabereš energijo in zagon za nove podvige. Najslabše je, da bi se v nov odnos spustila samo zato, ker imaš občutek, da to moraš storiti ali pa ti je dolgčas.
Če pa ob flirtanju in spoznavanju čutiš navdušenje in željo, da bi o osebi izvedela več, to pomeni, da lahko brez skrbi z odnosom nadaljuješ. Prav tako si lahko čestitaš, saj nekoga preboleti in začeti znova pač ni najlažje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!