fbpx

Teh informacij nikar ne iščite z Google iskalnikom!

Foto: @RyanL / Twenty20
Zadnjič posodobljeno: :

Google je lahko v veliko pomoč pri iskanju nečesa, kar potrebujete. Vendar pa včasih lahko deluje proti vam. Zato vam predstavljamo nekaj stvari, pri katerih je bolje, da se vzdržite googlanja.

Zdravstve težave in simptomi

Obstaja veliko spletnih mest, ki so specializirana za takšne vsebine, in seveda večino njih ne opravljajo zdravstveni delavci. Iskanje pomena vaših simptomov na internetu vam zagotovo ne bo pomagalo. Ravno obratno – počutili se boste slabše in panično. Če imate kakršne koli zdravstvene težave, ne vprašajte “Doctor Google”. Namesto tega se raje dogovorite za obisk pri pravem zdravniku.

via GIPHY

Kriminal

Lahko poskusite poiskati stvari, kot so “kako narediti bombo” ali “kako narediti amfetamine” iz čistega zanimanja. Vendar ne pozabite, da storitve varnosti in nadzora vedno sledijo tem vrstam iskanj. Vaš IP naslov pa se lahko prikaže v takšni zbirki podatkov. Zaradi radovednosti lahko zaidete v težave!

Stvari, ki jih ne želite videti kot oglase

Če v Google iskalniku iščete izdelke, se vam bodo ti prikazovali kot oglasi še več tednov vsakič, ko boste uporabljali spet. Google namreč ve, kaj iščete. Ta uporabniška izkušnja je sicer lahko pozitivna in uporabna, saj dobite informacije, ki ste jih iskali. A če ne želite “neprimernih oglasov”, ne brskajte za čudnimi produkti.

Kožne bolezni

S kožo je povezanih veliko bolezni in večina jih je res slabih. Iz nekega razloga lahko na spletu najdete skoraj vse slike. Vendar je v tem primeru veliko bolje ostati neveden, ker so tovrstne vsebine lahko zelo šokantne. Nasvet – nikar ne iščite genitalnih okužb.

Črvi

Če iščete najboljše črve za svoj vrt, boste morali biti pri iskanju v Googlu zelo natančno, sicer boste dobili nazaj nekaj grozljivih in popolnoma šokantnih slik in informacij.

Svojega imena

Ni velika skrivnost, da je v dobi interneta naša zasebnost močno vprašljiva. Če poskusite poiskati svoje ime na Googlu, boste najverjetneje naleteli na nekaj neprijetnih rezultatov. Slabe vaše fotografije, zastarele informacije, nepomembna vsebina. Če najdete kaj takega, boste želeli vse izbrisati. Vendar to ni preprosto. Zato je nabolje, da preprosto ne googlate svojega imena.

via GIPHY

Informacije o uporabi izdelkov

Na internetu najdete številna mnenja o izdelkih in produktih, saj so ljudje na internetu postali strokovnjaki za vse. Če se sprašujete ali je določen izdelek za vas varen, je odgovor na spletnih forumih in straneh lahko vedno pozitiven. Zato je bolje, da poiščete odgovore pri pravih strokovnjakih, ki vam bodo svetovali o izdelkih in produktih. Ne želite kupiti nečesa, kar lahko škodi vašemu zdravju.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!