fbpx

Kako nositi belo srajco – oblačilo, ki paše k vsakemu stilu

Zadnjič posodobljeno: :

Bela srajca je eden najbolj osnovnih kosov oblačil, najdemo jo v skoraj vsaki garderobi. To pa zato, ker se ujema z vsakim stilom - od povsem "casual" stila pa do najstrožje formalnega. Vse je odvisno samo od tega, s čim in kako jo bomo kombinirali. Sledi 7 idej za outfite z belo srajco.

1. Superge in raztrgane kavbojke

Za casual izgled in udobje si nadenite raztrgane jeans hlače in superge. S srajco se lahko tudi poigrate: nekaj gumbov pustite odpetih, jo le napol zatlačite v hlače…

2. Hlače z visokim pasom in visoke pete

Če ciljate na izgled, ki je mešanica casual in elegantnega, srajco kombinirajte s hlačami z visokim pasom in sandali z visoko peto. Srajco zatlačite v hlače, saj bodo tako najbolj prišle do izraza.

3. Uporabite jo kot obleko

Če je vaša srajca med daljšimi, vam lahko v toplejših dneh služi kot obleka. Ta stil je lahko eleganten ali pa povsem preprost – odvisno je od torbice in čevljev. Lahko obujete visoke pete, sandale, superge…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Daily ® (@vogue__daily)

3. Pustite jo odpeto

Če želite, da vaš stil izžareva svobodo, srajco pustite odpeto, pod njo pa si lahko nadenete crop top ali čipkast top. Predlagamo, da izbirate mirnejše, naravne barve, kot so rjavi, bež in sivkasti odtenki.

4. Poigrajte se z barvami

Prednost bele je v tem, da se ujema praktično s katerokoli barvo, zato imate pri izbiri odtenka, s katero jo boste kombinirali, proste roke. Lahko pa greste še korak dlje in jo oblečete skupaj z močnimi, živimi barvami, ki naj bi se “sekale” in nikakor ne pasale skupaj – pa vendar lahko ustvarijo prelep outfit. Primer za to je kombinacija zelene in oranžne.

5. Ustvarite kontrast

Če žive barve niso vaša prva izbira, lahko namesto tega uberete varnejšo pot in se odenete s kontrastom črne in bele – črna je lahko vaša torbica, hlače, čevlji ali pa vse troje. Če želite stil še nadgraditi, lahko črni in beli dodate še zlato, ki se lahko svetlika iz vašega nakita ali pa tudi čevljev ali torbice.

6. Dvobarvni outfit

Bela lahko služi kot osnova, ki omogoči drugi barvi, da zares zažari. Da to dosežete, srajco zatlačite v hlače in outfit kombinirajte z daljšim plaščem, jakno ali jopo in torbico – vse troje iste barve. Predlagamo, da izbirate bež, sivkaste ali pastelne odtenke, ki se z belo najlepše dopolnjujejo.

7. Bela od glave do pet

Lahko pa na barve tudi pozabite: kombinacija bele z belo je vedno dobra izbira, morate pa seveda paziti, da se izogibate blata in luž ter da ste ob jedi zelo previdni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!