fbpx

5 znakov, da z razmerji preveč hitite

Foto: Gustavo Fring / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Se vam je že zgodilo, da ste s partnerjem začutili takojšnjo povezanost in se vam je zazdelo, da gre za ljubezen na prvi pogled? Takrat lahko pomislimo, da ni razloga, da bi izgubljali čas in se v razmerje spustimo, preden osebo zares spoznamo. Vendar pa na tak način tvegamo, da se odnos tudi hitro konča- kmalu namreč ugotovimo, da s partnerjem nimamo veliko skupnega. Zato smo za vas pripravili 5 znakov, da z razmerji preveč hitite.

1. Partnerja ne poznate dovolj dobro

Najpogostejši znak hitenja z razmerji je, da ste se pripravljeni v zvezo spustiti, preden osebo zares spoznate. Da, iskrice so pomembne, pa vendar za zdrav in dolgotrajen odnos žal niso dovolj. Zato poskrbite, da se boste najprej prepričali, kakšne so vrednote vašega izbranca- treba je namreč, da se ujemajo z vašimi.
Prav tako je dobro, da imate občutek, kako si oseba predstavlja svojo prihodnost– le tako boste namreč vedeli, ali je vajino razmerje sploh mogoče.

Ali partnerja dovolj dobro poznate? Foto: Radu Florin / Pexels

2. Živite v svetu fantazij

Pozorni bodite na to, na kakšen način razmišljate o svojih odnosih. Ali so vaše misli usmerjene v čimbolj izpolnjujoče preživljanje časa in globoko povezavo z novim partnerjem ali pa se osredotočate na to, da je vajina zgodba filmska in nabita s čustvi? Če gre za drugo, vam predlagamo, da se od sveta fantazij za trenutek odmaknete in se spomnite na to, kar je zares pomembno.
Morda se vam zdi, da je tista prava ljubezen polna adrenalina in pustolovščin, vendar sta v resnici zanjo značilna globok mir in zaupanje. Ne pozabite: vaš cilj je dolgotrajna zveza in ne dogodivščina, polna drame.

3. Namesto v osebo ste zaljubljeni v idejo

Vsi si želimo biti ljubljeni. Zato se včasih zgodi, da si ustvarimo sliko popolnega partnerja in tako sami sebe spodbudimo, da pričnemo razerje z osebo, ki z nami ni najbolj kompatibilna.
Pomembno je, da ste sami s seboj iskreni in da na svoja čustva pogledate iz čimbolj realističnega kota. Gre res za neverjetno povezavo ali pa ste se zaljubili v idejo, ki z osebo ob vas nima veliko skupnega? V drugem primeru se žal lahko zgodi, da po nekem času ugotovite, da zveza ni bila prava odločitev.

Ste zaljubljeni vanj ali v idejo o njem? Foto: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels

4. Sprejemate impulzivne odločitve

Ena glavnih lastnosti prehitevanja z razmerji je tudi impulzivno sprejemanje odločitev. Zato dobro premislite, preden se odločite za skupno življenje z novim partnerjem, se z njim odpravite na potovanje ali pa ste pripravljeni v razmerje vložiti vsa svoja čustva. Pred takimi koraki je namreč pomembno, da osebo dobro spoznate– kar pomeni, da ste ob njej tako ob njenih vzponih, kot tudi padcih.

5. Razmerja so vaš način bega pred resničnostjo

Če opažate, da z razmerji prehitevate, je čas, da za tako ravnanje poiščete vzrok. Razmislite, ali se bojite osamljenosti ali pa se ob tem, ko si ustvarite popolno sliko neke osebe, počutite bolj varne?
Ne smete pozabiti, da zveza ni nekaj, brez česar ne bi zmogli in da ste sami sebi povsem dovolj. Prav tako za tisto pravo ljubezen življenja v oblakih ne potrebujete. Prav nasprotno: globoko povezavo boste doživeli šele takrat, ko boste partnerja videli točno takega, kot je. Takrat ga boste jemali kot življenjskega sopotnika in ne osebo, ki bi vas rešila samote.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!