6 dejanj, ki govorijo: “Rad te imam!”

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Ljubezen se kaže tudi skozi drugačne besede, ne le: "Ljubim te". Besede pomenijo dejanja. Dejanja so tista, ki pokažejo, kako resnična je vajina ljubezen. Besede, ki govorijo z dejanji: Spoštujem te. Tu sem zate. Všeč si mi. Ti si moj dom.

Res je, da je tudi besede ljubezni treba v partnerskih odnosih obojestransko izmenjavati, vendar pa vam ni potrebno vedno izgovarjati besed – ljubim te. Naj bodo te besede izražene tudi z besedami, ki bodo prebrane iz vaših dejanj.

Torej, obstajajo še druge besede in znaki ljubezni, ki bodo vaši ljubljeni osebi jasno pokazale, da jih imate radi.

Nekatere smo zbrali in zapisali.

Tukaj sem zate

Pomemben del odnosa je sistem podpore. Da imate nekoga, ki je na vaši strani, ko postanejo stvari zahtevne in neprijetne. Te preproste besede zvenijo kot izraz nečesa, kar je samoumevno, ampak ni tako. Ljubezen ni samoumevna.
Spomnite partnerja, da ste tam zanj, ne glede na to, kaj se dogaja, saj se bo počutil bolje, ko se mu bo zdelo, da se je ves svet obrnil proti njemu. Bodite ob njem, tudi če mu ne morete pomagati, mu bo vaša bližina veliko pomenila.

Vedno sem in bom ob tebi, če me potrebuješ. Foto: Katerina Holmes / Pexels

Sporoči mi, ko prispeš

Obstaja velika razlika med nadzorom in skrbjo. Če želite v vsakem trenutku vedeti, kje je, s kom in kaj počne vaš partner, je to nadzor.
Če pa ga prosite, naj vam pošlje sporočilo, ko konča potovanje in prispe na cilj, to pomeni, da se želite prepričati, da je tja srečno prispel, da je na varnem. Lepo je vedeti, da nekoga skrbi za vas. Mar ne?

Všeč si mi

Lahko so vam všeč ljudje, ki jih sedaj ni več ob vas. Šli ste vsak na svojo pot, v različne smeri, in niste več na enakih valovnih dolžinah. Imeli ste jih radi, čeprav vam njihova osebnost in življenjski slog nista bila všeč, in ste imeli tisoče ugovorov glede njihovih odločitev. A to ni bila prava ljubezen.
Ljubezen je, ko ljubljeni osebi poveste, da vam je všeč, ji govorite, da bi jo vedno znova in znova izbrali ter da jo imate radi ne glede na njene slabosti in pomanjkljivosti, ker odobravate in sprejemate vse na njej.

Foto: Katerina Holmes / Pexels

Ti si moje potovanje in moj mir

To se morda sliši preveč posladkano, vendar se ne bojite sladkih izjav, če so resnične. Ko začutite, da s partnerjem potujeta v isto smer, s podobnimi mislimi, pričakovanji – lahko skupaj naredita vse.
Lahko potujeta v neznano smer ali pa v intimi domačega miru, načrtujeta prihodnost ali se smejita sosedovi mački, karkoli si zaželita. To je vajin čas. Čas, ki ga preživita skupaj – vse se ujema s kratko sentimentalno izjavo, da je on vaše potovanje in vaš mir.

Želim te razumeti

Ljudje hrepenijo po razumevanju, kajti ko razumete njihove motive, strahove, hrepenenja in pričakovanja, jih lahko sprejmete in ljubite takšne, kot so. Povejte in pokažite svojemu partnerju, da si vedno prizadevate, da ga bi razumeli.
Ko govorite o nečem, skrb zbujajočem ali stresnem, poslušajte in postavljajte vprašanja, da bi bolje razumeli. Saj če veste, kako se počuti, kaj misli, kaj ga moti, kaj osrečuje, izpolnjuje in sprošča – ga lahko resnično razumete. In želite si ga razumeti, ker ga imate radi.

Sva ekipa

To je potrditev tega, kar ste, in opomnik, da nobenemu od vaju ni treba iti skozi težke stvari – sam. Tam ste zanj, pripravljeni ste na pustolovščine in izzive, pa tudi na vsakdanje in običajne življenjske stvari. Želite ga razumeti – skupaj sta ekipa. Skupaj sta močnejša.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ko v moškem vidiš te znake, potem postaja resno!