fbpx

6 kultnih moških superg (pod 100 evri), ki jih ima v omari vsak pravi moški

Moški ljubijo klasične superge, na katere se lahko zanesejo. In to nam je jasno. A kaj, ko so cene najbolj ikoničnih modelov - zavoljo popularizacije - pošteno narasle. Pa vendar le ni vse tako črno. Brez skrbi se najdejo tudi ugodnejše superge, ki pa imajo še vedno kultni status in ki jih imajo v arzenalu vsi pravi moški!

Ljubitelji mode in vsi, ki preprosto iščete nov par superg, pozor! Za vas smo pobrskali za zanesljivimi in privlačnimi supergami, ki imajo nedvomno tisti pravi vintage pridih in ki vam ne bodo izpraznile denarnice (pod 100 evri).

Nike Cortez

Cortez je eden najlegendarnejših modelov znamke Nike, njegov izvor pa sega vse tja v leto 1972, ko so jih prvič predstavili. To je bil med drugim tudi prvi tekaški čevelj podjetja. Poleg tega, da gre očitno za eno najuspešnejših silhuet, so ti dokaj ugodne superge osredotočene na urbane atlete. S finim sintetičnim usnjem, lahkim oblazinjenjem in udobno zunanjostjo niso le paša za oči, ampak se lahko pohvalijo tudi s funkcionalnostjo. Na podplatu znamke Cortez se skriva ikonični vzorec ribje kosti, ki nudi ravno pravšnji oprijem – ne glede na to, ali ste se odločili dan preživeti v tekaškem športnem duhu ali pa “tekate” po opravkih. Več o modelu Nike Cortez si lahko preberete tukaj.
nike.com

adidas Stan Smith


Tudi te superge so bile svetu predstavljene leta 1972. Klasična silhueta je dobila ime po teniški zvezdi v sponu, Stanu Smithu, z njenim prihodom v javnost, pa je poletela naravnost med zvezde, kjer zelo svetlo sije še danes. Minimalistično zunanjost odlikuje usnje, ki ga dopolnjujejo še subtilni branding ter barve na jeziku in peti, da pa vam je v njih udobno, skrbi vložek OrthoLite.
adidas.com

Converse Chuck Taylor (nizek model)

Lahko bi rekli, da gre za zgodovinsko silhueto, ki bi jo moral (pre)poznati prav vsak. Poleg tega, so to ene najbolj ikoničnih superg druge polovice 20. stoletja, so Converse Chuck Taylor tudi tiste, ki so pomagale tlakovati pot za mnoge od današnjih proizvajalcev superg, hkrati pa so v celotnem procesu uspele ostati ORIGINAL. Sodobna različica superg vključuje več oblazinjenja in neomejene možnosti versatilnosti. S svojim mehkejšim in udobnejšim podplatom ter kleno zunanjostjo so pripravljene na vse – na igrišče in na žur!
converse.com

New Balance 574


En privlačnejših in ugodnejših modelov na tem seznamu dokazuje, da New Balance pri podrobnostih ne popušča. Premium usnje in mrežasti vložki dopolnjuje tehnolgija ENCAP, ki zagotavlja ključno podporo. S svojo estetsko, vintage silhueto spada med enega najtranscendentnejših modelov super New Balance.
newbalance.eu

Vans Old Skool

Pa poglejmo najprej malce v zgodovino. To so prve skaterske superge podjetja Vans, ki jih je krasila črta ob strani. To jih je uvrstilo na bojno mesto v Vansovi legendarni floti. Narejen so iz trajnega velurja in platna, tukaj pa je tudi dodatna podloga, ki skrbi za breskrbno skejtanje po parku, z njimi pa se brez skrbi odpravite na plažo ali v restavracijo. Brezčasne superge bodo namreč videti dobro z skoraj vsakim outfitom.
vans.com

Superga 2750 Cotu Classic


Morda Superga res ni tako zveneče ime, kot so adidas, Nike in Vans, a 2750 Cotu Classic se lahko po kvaliteti, nosljivosti in ugodnosti brez skrbi kosa z vsakim od teh. Dobra podpora, oblazinjenje in materiali, so tisti, ki nudijo ultimativno vzdržljivost. Če vas silhueta morda na kaj spoinja, naj vam zaupamo, da se tudi pri Vansu ponašajo z dokaj podobnim modelom – Era.
superga.co.uk

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.