fbpx

6 nasvetov, kako preprečiti nastajanje gub med spanjem

Foto: envato

Eden največjih strahov žensk, kar zadeva videz, je zagotovo pojav gub. Ali ste vedeli, da lahko med spanjem nastanejo gube? Res je, ampak to lahko preprečite. Le kako?

Skrb, ki je moški praviloma ne razumejo, ni namišljena. Nastanek prvih gub in staranje nekaterim ženskam povzroča zaskrbljenost in bi naredile marsikaj, da bi lahko to preprečile.

Če vedno spite na isti strani, je velika verjentost, da se boste zbudili z nagubanim obrazom in sčasoma se bodo pojavile prave gube. Zato ne pozabite, da lahko s stalni pritisk na eno stran obraza povzročite trajne gube. Poglejmo, kaj lahko naredimo, da gubic ne bomo dobili med spanjem!

Spite na hrbtu

Spanje na trebuhu ali boku ustvarja stalen pritisk na obraz. Sčasoma bo ta pritisk vplival na nastanek gub na strani obraza, kjer spite. To je mogoče premagati s spanjem na hrbtu. Za mnoge je lahko spanje na hrbtu neprijetno, njihovega telesa in nadzora pa med spanjem ni mogoče nadzorovati. Toda dermatologi verjamejo, da je lahko spanje na hrbtu bolj prijetno.

Spite na hrbtu. Foto: Jill Burrow / Unsplash

 

Blazina iz spominske pene

Če se ne morete navaditi spanja na hrbtu, si lahko privoščite posebno blazino iz spominske pene. Zagotavlja številne prednosti: zmanjšuje možnost nastanka gub, ohranja kožo čistejšo, hidrira kožne celice in s tem preprečuje nastanek gubic.

Pozabite na bombažne prevleke

Bombažne prevleke so zmečkajo in spodbujajo nastajanje gub, medtem ko satenaste in svilene prevleke »drsijo« in ne spodbujajo nastajanja gub na obrazu.

Retinol

Retinol je verjetno najmočnejše orožje, ki ga imate v konkurenci s kozmetiko proti gubam. Derivat vitamina A stimulira kolagen in daje koži sijaj. Dermatologi ljudem kar naprej govorijo, naj uporabljajo najmočnejšo kremo z retinolom, ki jo lahko prenese njihova koža.

Uporabljajte kakovostne kreme za obraz. Foto: Engin Akyurt / Unsplash

Ne pozabite na nočno kremo

Nočne kreme so težke in goste, zato kožo globinsko navlažijo. Pri nakupovanju izberite nočno kremo, ki vsebuje čim več hialuronske kisline, ki pomaga ohranjati tonus in čvrstost kože.

Dovolj spite

Čeprav se morda zdi očitno, mnogi ljudje ostanejo budni pozno v noč in imajo porušen spalni ciklus. Ni pravil, koliko spanja človek potrebuje za počitek, saj je vsak človek drugačen, pomembno pa je, da telo in možgani ponoči počivajo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!