fbpx

6 odličnih nasvetov za nego proti staranju

Proti staranju

Katera so univerzalna pravila za nego proti staranju, ki jih upoštevajo ženske s sijočo kožo in dermatologi, skrbeči za mladosten videz svojih strank? Kateri izdelki in postopki bodo z našega obraza pregnali prezgodnje gube, pigmentacije in videz starikave kože? Tukaj je 6 odličnih nasvetov za nego proti staranju, ki se jih je vredno držati, če želite ohraniti mladosten videz svoje kože …

Preverite 6 odličnih nasvetov za nego proti staranju, s katerimi lahko odmislite strah pred prezgodnjim staranjem svoje kože.

1. Uporaba retinola

V večerno nego vključite vlažilno kremo z retinolom, ki spodbudi tvorbo kolagena, preprečuje nastanek gub in zdravi problematično kožo, ki je nagnjena k aknavosti.

2. Zaščitni faktor

V jutranjo nego vključite kremo za obraz z visokim zaščitnim faktorjem; dobro je, če ga vsebuje tudi puder. Le tako se boste izognili prezgodnjemu staranju, ki je posledica izpostavljanja sončnim žarkom.

3. Vitamina A in C

Da bi se izognili pigmentacijam, začnite okoli 30. leta uporabljati kremo z retinolom (vitamin A) in dodatkom vitamina C. Kombinacija vitaminov A in C je odlična pri preprečevanju nastanka gubic, pigmentnih madežev in povečanih por.

4. Piling s pomočjo vrtljive krtače

Na trgu najdemo pestro izbiro vrtljivih krtač za piling obraza, ki pripomorejo k temeljitejšemu čiščenju in hitrejšemu obnavljanju kože ter so veliko nežnejše od pilingov z zrnci in koščicami, ki lahko kožo poškodujejo in tako naredijo več škode kot koristi.

5. Slojenje vlažilnih izdelkov

V poznih 40-ih je nego kože dobro dopolniti in slojiti več izdelkov za vlaženje. Začnite z najlažjimi in končajte z najtežjimi oziroma najgostejšimi izdelki, ki naj vsebujejo vlažilne sestavine, kot so ceramidi, karitejevo maslo, rastlinska olja, maščobne kisline in hialuronska kislina.

6. Spanje na hrbtu

Preprečite spalne gube, ki se tvorijo med spanjem, ko vaš obraz pritiska na vzglavnik. To storite tako, da se navadite spati na hrbtu, dobro pa bo tudi, če izbirate med prevlekami za vzglavnike, narejenimi iz svile, saj je ta do obraza veliko nežnejša kot bombaž.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.