fbpx

6 težav, ki uničijejo razmerje in zakon prav tako kot nezvestoba

Foto: Kenny Eliason/Unsplash

Nezvestoba je ena od stvari, ki zamaje temelje razmerja ali pa ga celo popolnoma uniči. Vendar pa poleg nezvestobe obstaja še nekaj drugih težav, ki prav tako motijo ​​ljubezensko harmonijo in te vam razkrivamo v prispevku.

1. Laganje in skrivanje stvari pred partnerjem

Če lažete svojemu partnerju, da zaščitite njegova čustva, lahko skrivanje le teh povzroči izgubo zaupanja. Če to v odnosu počnete s tem nemudoma prenehajte. Strokovnjak namreči svetujejo, da je temelj odnosa tudi to, da partnerju povemo – vse.

via GIPHY

2. Zanikanje nežnosti in pozornosti

Pomanjkanje nežnosti bo na drugi strani ustvarilo sum, da nekaj ni v redu. Sčasoma se bo ta sum spremenil v velik problem, ki vodi v pomanjkanje zaupanja.

3. Tiha zamera

Skrivanje resničnih občutkov pred partnerjem ni dobro za razmerje. Dlje ko boste svoje nezadovoljstvo držali zase, večja je možnost, da bo to razlog za vaš razhod.

4. Zavračanje kompromisov

Trden odnos je lahko znamenje močnega značaja. Težava pa lahko nastane, ko en partner noče slišati argumentov in želja drugega in prav tako ne pristane na sklepanje kompromisov. Posamezniki, ki delajo stvari izključno »na svoj način« in niso pripravljeni na kompromise, so pravzaprav v odnosu s samim s seboj.

via GIPHY

5. Vzvišen odnos do partnerja

Strokovnjaki so mnenja, da pokroviteljski ton v kakovostnem odnosu nima pravega mesta. Aroganten odnos enega od partnerjev kaže, da je njegov cilj le biti v močnejšem položaju, kar pa nikakor ni znak zdrave skupnosti enakopravnih. Ne samo, da takšno vedenje uniči samozavest, lahko povzroči tudi bčutek manjvrednosti.

6. Ohranjanje razmerja iz napačnih razlogov

Ste v razmerju že dolgo niste zadovoljni in si iz njega ne želite izstopiti zaradi obrekovanja drugih in menite, da je bolje ostati v slabem odnosu, kot ostati sam? Ne glede na to, kateri scenarij vam je najbližji, ostajanje v razmerju, ki vam ne ustreza, ni pošten ne do vas ne do vašega partnerja.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!