fbpx

6 tipov osebnosti v božičnem času: kakšen pa je vaš odnos do praznikov?

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Prazniki v ljudeh prinašajo najboljše in najslabše, nekateri jih imajo radi, drugi pa komaj čakajo, da jih je konec. Ker se božič hitro približuje, se bodo nekateri morda znašli na zabavah, z različnimi ljudmi in verjetno je, da bodo ti ljudje zrcalili neko vrsto božične osebnosti. Niste prepričani, katera ste?

1. Neprijetna oseba

Ob nepravem darilu, ki ste ga prejeli, boste to tudi pokazali. Pri vas je tanka meja med nehvaležnostjo in razočaranjem, saj namreč pri darilih vedno veliko pričakujete. Verjamemo, da ni prijetno dobiti darila, ki si ga niste želeli, a vseeno bodite odprtega duha. Za vse, ki takšno osebo obdarujete, pa priporočamo, da poleg priložite račun, saj ga bo takšna oseba, ko bo mogoče tudi zamenjala.

via GIPHY

2. Godrnjava oseba

Po obnašanju spominajte na godrnjavega zelenega možica, po imenu Grinch, ki ni ljubitelj božiča in tovrstnega praznika. Takšen tip osebnosti ne želi sodelovati v nobeni božični dejavnosti. Resnica je, da škodijo samo sebi, saj je praznični čas najboljši in to veliko pove o nekom, ki ne zna uživati niti za praznični čas, ki je poln veselja in upanja.

via GIPHY

3. Oseba, ki ljubi božič

Če se že v mesecu novembru pripravljate na božične praznike, kupujete okraske, dodatke in pripravljate načrt za najlepšo noč, ste tip osebnosti, ki noro ljubi božič. Ko se bliža čas božiča, mora biti vse popolno in okrašeno, prav tako nosite božične puloverje, prepevate božične pesmi in pijete jajčni liker. Ste kot pravi božični škrat in se počutite kot uslužbenec Božička.

via GIPHY

4. Oseba obsedena s hrano

Na božični večer ste obsedeni s peko različnih piškotov in pripravljate hrano, ki mora vsebovati najboljše sestavine in vsebovati najmanj pet hodni meni. Za svoje goste se maksimalno potrudite in o svoji slavnostni večerji govorite še do drugega leta. V kolikor to počnete spadate v tip osebnosti prehranskega obsedenca.

via GIPHY

5. Oseba obsedena z nakupovanjem daril

Za ljudi, ki jih imate radi ter tudi takšne, ki jih skozi leto ne srečujete pogosto, zapravite veliko denarja, saj nočete pri obdarovanju nikogar izpustiti. Ste tip obsedenega nakupovalca, ki lahko za takšno početje izprazni svoj varčevalni račun ali celo vzame kredit. Nakupovanje vam je velika strast in si ne predstavljate, da bi prazniki minili brez obilice daril, tudi takšnih, ki jih ne potrebujete in se jim ni moč upreti.

6. Oseba, ki ji darila ne pomenijo nič

Obdarovanje je zapletena reč. Redki se resnično posvetijo iskanju pravega darila in v to vložijo veliko truda. V prazničnem času pa obstajajo tudi tipi osebnosti, ki jim obdarovanje ne pomeni veliko. Darila, ki so jih prejeli, so pripravljeni podariti naprej in ob tem ne čutijo nikakršne sramote.

Ne glede kakšen božični tip osebnosti ste ali pa imate takšnega prijatelja, poskušajte v tem prazničnem času uživati, se sprostiti, sodelujte ob odpiranju daril, nošenju grdih puloverjev, obilici hrane in dobre družbe, saj je to čas leta, ki je najlepši.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!