fbpx

6 znakov, da v odnosu potrebujete več časa zase

Foto: envato

Se včasih počutite ujete v razmerju, da vas nekaj duši, da niste zadovoljni, da...? Ni nujno, da je to povezano z vašimi občutki do partnerja. Lahko ga ljubite in on ljubi vas, a vam vseeno nekaj manjka.

Morda je to čas, ki ga potrebujete zase? Morda ste zanemarili sebe, svoje interese in želje. Morda želi, da bi bila ves čas skupaj.

Osebni prostor v razmerju in čas zase ne pomenita nič slabega, nasprotno, saj se lahko na ta način vaš odnos le še okrepi. Kako lahko partnerju poveste, da vam primanjkuje časa zase, ne da bi se zapletli v prepir.

Tukaj je nekaj situacij, ki kažejo, da potrebujete prostor v razmerju:

via GIPHY

1. Pogosto se prepirate

Ni pomembno, ali se prepirate o majhnih stvareh ali velikih, pomembnih stvareh. Prepiranje je naporno, če se pogosto dogaja, se pojavi vprašanje, ali se sploh v čemer strinjate. Morda se počutite nezadovoljni, neizpolnjeni, zadušeni, zanemarjeni … skozi prepire ljudje izrazijo veliko svojega nezadovoljstva.

2. Skupno preživljanje časa ni več zabavno

Filmski večeri ob petkih so bili včasih bolj zabavni, zdaj pa so malo dolgočasni? Sreda je bila rezervirana za kitajsko hrano, zdaj pa vam je prav tako dolgčas. Ko se s partnerji zapletemo v rutino, je varnost lahko videti odlično, lahko pa izgubi svojo zabavno privlačnost. Poskusite nekaj spremeniti, obuditi zanimanje.

via GIPHY

3. Partnerja obvestite o vsaki odločitvi, ki jo sprejmete

Včasih postane ena oseba tako odvisna od druge, da ga mora o vsem obvestiti, pa četudi je šlo za najbolj navaden obisk trgovine. Nezmožnost narediti karkoli, ne da bi to partnerju prej povedali, je znak soodvisnosti, ki se zlahka spremeni v odnos, ki ga nadzoruje. Postanete nekdo, ki ne zmore ničesar sam, brez odobritve partnerja. Ne pozabite, da ste lahko vse te stvari počeli sami, preden ste ga srečali, zato se vrnite k tej osebi.

4. Čutite potrebo po tem, da bi bil malo sami

Prej ste komaj čakali vsak prosti trenutek, da bi se videli, zdaj pa ne bi imeli nič proti sedeti sami in spiti kavo, prebrati knjigo… Želeti delati stvari brez partnerja je povsem normalno in nekaj, za kar bi si morala oba prizadevati. Vsak bi moral imeti nekaj časa zase in to ne bi smelo biti problem.

via GIPHY

5. Zanemarjate svoje interese

Če se težko spomnite, kdaj ste nazadnje imeli čas prebrati dobro knjigo, telovaditi, iti na pijačo s prijatelji, potem je to znak, da morate začeti početi nekaj stvari, ki ste jih imeli radi, preden ste spoznali svojega partnerja. Mogoče se tudi on počuti enako. Dovolite sebi in partnerju ločene hobije in interese. Tako boste bolj cenili čas, ki ga preživite skupaj.

6. Počutite se zadušeno

V vsakem odnosu je trenutek, ko obsedenost drug z drugim postane prevelika. Še posebej, če je samo ena stran taka, malo posesivna, ko želi, da bi skupaj preživela 24 ur. Takrat ima drugi partner občutek, da ne more dihati, kot da se zaduši. To je eden najbolj očitnih trenutkov, da potrebujete prostor. Govorite odkrito. Pomirite ga, da ga imate radi, da vam pomeni in da prostor v odnosu nima skritega pomena, da ga ne želite zapustiti, ampak potrebujete malo časa zase.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!