7 mačjih smrtnih grehov ilustratorke Marije Tiurine

Marija Tiurina, ki čez dan ustvarja računalniške igre, ponoči ilustrira za svojo dušo. Tako je nastala tudi serija zabavnih ilustracij, ki prikazujejo 7 mačjih smrtnih grehov. Dodala pa je tudi popolnoma svojega, osmega.

Marija Tiurina je profesionalna oblikovalka računalniških iger, ki v prostem času ilustrira za svojo dušo. Za spletno stran NeonMob, ki je platforma, kjer se združujejo spletni umetniki in zbiratelji, je ustvarila duhovito serijo sedmih mačjih smrtnih grehov.

Sedem smrtnih grehov je v krščanstvu stara razvrstitev sedmih človeških lastnosti, ki veljajo za smrtne grehe in potemtakem pomenijo za posameznika pogubo, če v njih vztraja in se jih ne pokesa. Sedem smrtnih grehov so že zgodnji kristjani navajali svojim učencem, v 14. stoletju pa so postali tudi priljubljena tematika evropskih umetnikov. Sedem smrtnih grehov, kot jih je navedel v 6. stoletju papež Gregor Veliki, kasneje pa tudi Dante Alighieri v Božanski komediji:

  1. Superbia: napuh
  2. Avaritia: pohlep
  3. Luxuria: pohota (nečistost, strast, poželenje)
  4. Ira: jeza
  5. Gula: požrešnost
  6. Invidia: zavist
  7. Acedia: lenoba

PREBERITE ŠE: 12 skrivnosti iz prve roke, kako uspešni oblikovalci ohranjajo svojo kreativnost

Marija si je zamislila tudi osmega in ga poimenovala “pawesomeness”. V galeriji si poglejmo serijo fotografij, ki v zabavni sliki da misliti.

Dodatne Informacije

Več informacij: www.neonmob.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!