fbpx

7 načinov, kako reči “ljubim te” tudi takrat, ko se prepirata

Nikoli ne dovoli, da ti jeza uniči razmerje!

Vajina partnerska sreča se med prepirom preprosto izgubi in ni je več mogoče najti. Namesto da bi si dovolila, da vama jeza uniči razmerje, izboljšajta svoje komunikacijske spretnosti in poiščita načine, kako se prepirati na bolj ljubeč način. Tukaj je 7 načinov, kako reči “ljubim te”, tudi ko si jezen na svojo ljubljeno osebo in je nad vama nevihta.

Vzemi si minuto/Daj minuto

Pojdi na sprehod, pojdi v drugo sobo, naredi, karkoli že moraš, da se pomiriš. Ustavi se in pomisli, preden spregovoriš, ker besed ne boš mogel več vzeti nazaj. Na koncu dneva je tvoje razmerje preveč pomembno, da bi dovolil, da ti ga jeza uniči.

Ko smo pod stresom, hiperventiliramo ali pretirano dihamo, kar lahko povzroči simptome, podobne paniki. Ne pozabi, cilj je, da s partnerjem dosežeš dogovor. Zato se pomiri, ustavi, globoko zadihaj in se med pogovorom sprosti.

Ne pozabi, cilj je, da s partnerjem prideš do dogovora.
Ne pozabi, cilj je, da s partnerjem dosežeš dogovor.

Prespi

Včasih eden od vaju, morda oba, preprosto potrebuje odmor od pogovora. Ena izmed najbolj ljubečih stvari, ki jih lahko narediš, je, da drugi osebi dovoliš, da vse skupaj predela in prespi. Če v posteljo nikoli ne greš jezen, se poskusita strinjati, da bosta, ko bosta zadevo prespala, temo znova odprla in razpravljala.

Za to moraš biti zelo močna oseba, vendar si velja zapomniti: ljubita se, in to je najpomembnejše. Jutri bo kmalu in verjemi, da bosta našla rešitev.

Nikar ne govori: “Ljubim te, ampak …”

Če partnerja med prepirom opomnimo, da ga imamo radi, mu pokažemo, da je naša ljubezen veliko večja od prepira. Vendar pa se poskusi izogniti besedi “ampak”.

Če torej nameravaš reči “ljubim te”, to preprosto reci. Ampak namesto da rečeš: “Ljubim te, ampak to in to moraš spremeniti,” raje poskusi z: “Ljubim te in rad bi, da skupaj najdeva način, da tole rešiva.”

Povej, da ti je žal za tvoj prispevek k prepiru

K zmanjšanju negativne napetosti zelo pomaga tvoje priznanje, da se tudi ti motiš. Vsaka zgodba ima dve plati in večina situacij ni krivda ene same osebe. Če torej rečeš, da ti je žal zaradi tvojega prispevka pri prepiru, bosta v sebi okrepila zaupanje in mir.

In če boš pri tem prvi, boš svojemu partnerju zares pokazal, koliko ti je mar. Situacijo bosta rešila veliko hitreje, saj bosta prebila svoj obrambni zid.

Povej, da ti je žal za tvoj prispevek k prepiru.
Povej, da ti je žal za tvoj prispevek k prepiru.

Naj bo tvoj ego zaklenjen

Tako preprosto se je postaviti v obrambni položaj in biti zloben, pa četudi tega prvotno nisi želel storiti. Zaveži se, da boš poslušal, ne da bi vnaprej razmišljal. Povej svoji ljubljeni osebi, da razumeš njen pogled, in poskušaj najti kakšen dogovor, koliko hitro se le da. Ugotovita, glede česa se oba strinjata, in od tam nadaljujta.

Pokaži naklonjenost

S telesnim stikom pokaži svoji ljubljeni osebi, da jo še vedno ljubiš, še posebej med prepirom. O tem se vnaprej dogovorita – torej, da bosta drug drugemu pokazala, da se imata rada, v dobrih in slabih časih. To vaju bo spomnilo, da ljubezen premaga vse, tudi grd prepir.

Poskusi s tehnologijo pokazati, da ti je mar

Pošlji sporočilo s prijaznimi in toplimi besedami ter pokaži ljubezen, tudi kadar sta na bojni nogi. Ne pretiravaj, saj je zadnje, kar si želiš, da pošiljaš mešane signale. Naj bo preprosto, nekaj v smislu “Obožujem te” ali pa “Pomeniš mi vse na svetu”.

Nikar ne začni prosjačiti za odpuščanje, prav tako ne poskušaj dokazati, da imaš prav. To bo samo vse skupaj podžgalo, lahko bo postalo samo še slabše. Pomembno je, da takšne stvari rešuješ osebno, saj moraš slišati ton glasu, videti obrazno mimiko in čustva.

Pošlji sporočilo s prijaznimi in toplimi besedami ter pokaži ljubezen, tudi takrat, ko sta na bojni nogi.
Pošlji sporočilo s prijaznimi in toplimi besedami ter pokaži ljubezen, tudi kadar sta na bojni nogi.

Ni lahko ljubiti, ko si jezen. Navsezadnje je jeza eno izmed najmočnejših človeških čustev! Boš dovolil, da bo ljubezen sijala tudi takrat, ko bo v vajinem odnosu deževalo?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!