7 najmanj obiskanih držav na svetu

Koliko svetovnih prestolnic ste že obiskali in koliko med temi je evropskih? Seveda, Pariz in Barcelona sta čudoviti mesti za obisk ali dva. Edini problem? Tudi vsi drugi mislijo tako. Morda si naslednjič premislite in se namesto v turistično oblegano državo odpravite v katero od najmanj obiskanih držav na svetu. Tukaj je sedem držav, ki imajo po raziskavi Svetovne turistične organizacije najmanj obiskovalcev, vse od polinezijskega raja do skritega evropskega dragulja.

7 najmanj obiskanih držav na svetu:

Lihtenštajn

Kneževina Lihtenštajn je ena izmed šestih najmanjših držav na svetu, ki se nahaja med Švico in Avstrijo. Ne glede na njeno velikost vabi s svojo pravljično gorsko pokrajino ter fascinantno monarhično zgodovino. Država nima letališča, obiskovalci morajo tako v bližnji Zürich. Na leto ga povprečno obišče okoli 69 tisoč obiskovalcev.

Lihtenštajn
Lihtenštajn

Tuvalu

Tuvalu je otoška država v Tihem oceanu, četrta najmanjša neodvisna država po številu prebivalcev za Vatikanom. Nahaja se med Havaji in Avstralijo. Težko verjamemo, da je državo s slikovitimi peščenimi plažami, prijetnimi temperaturami ter turkizno vodo lani obiskalo le 2 tisoč ljudi.

Tuvalu
Tuvalu

Belize

Belize je mala obmorska država v Srednji Ameriki ob Karibskem morju. Na severozahodu meji na Mehiko, na zahodu in jugu pa na Gvatemalo. Ruševine Majev, osupljiv koralni grebe in bujni tropski deževni gozd je le nekaj razlogov, zakaj obiskati to najmanj obiskano državo v Srednji Ameriki (lani jo je obiskalo 386 tisoč turistov). Še posebej boste nad njo navdušeni zasvojenci z adrenalinom, saj se lahko podate na zipline čez džunglo, se potapljate v Great Blue Hole, jahate po okoliških hribovjih ter se s kanuji odpravite po reki.

Belize
Belize

San Marino

Republika San Marino je ena od najmanjših držav na svetu. Ko se naslednjič podate v Italijo, preskočite turistično Toskano in se odpravite v to majceno državo, ki ima približno 30 tisoč obiskovalcev. Tukaj vas čakajo čudovit razgled ter okusna hrana in vino. Oh, in nakupovanje brez davkov. Lani je San Marino obiskalo 60 tisoč ljudi.

San Marino
San Marino

Sierra Leone

Sierra Leone je obmorska država v Zahodni Afriki, ki na zahodu in jugu meji na Atlantski ocean, na severu na Gvinejo ter na jugovzhodu na Liberijo. O njej se je več govorilo med izbruhom ebole leta 2014, a se država od marca lani šteje za varno. Tja se ne splača potovati le zaradi pomoči pri obnovi države, temveč tudi zaradi peščenih plaž s palmami, odlične lokalne kuhinje (ribe, ocvrto sadje, pikantne enolončnice …) ter prijaznih domačinov. Državo je lani obiskalo 74.400 turistov.

Sierra Leone
Sierra Leone

Moldavija

Moldavija je celinska država v vzhodni Evropi, med Romunijo na zahodu in Ukrajino na vzhodu. Enofili boste veseli dejstva, da bogata tradicija vina v tej državi sega kar v leto 3000 pred Kristusom. V vinoteki Milestii Mici so zaslužni tudi za Guinnessov rekord za največjo zbirko vin na svetu. Država pa je veliko več kot le vino, znana je tudi po številnih samostanih in čudovitih hribih, ki so kot nalašč za kolesarske dogodivščine. Moldavija je lani gostila 121 tisoč ljudi.

Moldavija
Moldavija

Butan

Butan je mala gorska država v južni Aziji v Himalajskem gorovju med Indijo na jugu, vzhodu in zahodu ter Kitajsko na severu. Ta država meri svojo bogastvo (BDP) v sreči. Prav tako se ponaša s čudovitimi budističnimi samostani, osupljivim gorovjem in barvitimi festivali. Potovanje v to čarobno deželo pa ni poceni, vsi obiskovalci morajo namreč plačati dnevno tarifo, ki znaša okoli 200 evrov. To vključuje nastanitev, hrano, vodiča in prevoz. Lani je Butan obiskalo okoli 155 tisoč turistov.

Butan
Butan

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!