Renault Symbioz je del vašega doma

Renault Symbioz je del vašega doma.

Renault si je svoje vozilo prihodnosti Symbioz zamislil v letu 2030. Osnovna ideja izhaja iz topline doma, v kateri uživa prav vsak izmed nas in ki jo v večini primerov neradi zapustimo. Notranjost Symbioza je tako oblikovana kot še en prostor v domu, v katerem ste lahko povsem sproščeni in se počutite domače. Bilo bo nekako tako, kot bi se usedli za mizo v dnevni sobi in se odpeljali v službo.

Renault Symbioz je namreč povsem avtonomni avtomobil, v katerem se potniki počutijo maksimalno domače in sproščeno. Notranjost je oblikovana kot nekakšen prostor v hiši, z osrednjo mizo, okoli katere se lahko potniki sproščeno ukvarjajo drug z drugim ali se posvetijo svojemu delu. Symbioz ima zanimivo podolgovato obliko z nizko in ravno streho, z vseh strani pa ga obdaja kopica LED-svetil. Ker je avtomobil resnično pameten in avtonomen, se ob vklopu funkcije Mind-off armaturna plošča samodejno pomakne nazaj od potnikov, da imajo ti več prostora za sproščanje. Računalnik bo tudi avtomatsko prepoznal potnike in tako vsakemu izmed njih prilagodil priljubljen položaj sedenja in najprijetnejšo temperaturo.

V zadku Renault Symbioza sta nameščena dva elektromotorja, ki imata več kot 600 konjskih moči. Baterija z zmogljivostjo 72 kWh zagotavlja dovolj energije za prevoženih 500 kilometrov, tudi v avtocestnih pogojih. Polniti ga je mogoče tudi brezžično, 80 % napolnjenost pa dosežemo že v 20 minutah. Renaultov koncept Symbioz bo tako resnično domači svet v malem, saj si ga lahko predstavljamo kot manjšo sobo, s katero se podamo na dnevne opravke. Pametni avtomobil vozi, medtem ko se mi posvečamo svojim najljubšim opravilom. In vse to v stilu in eleganci.

PREBERITE ŠE: MERCEDES-BENZ EQ A: MERCEDESOV ELEKTRIČNI KONCEPT

Galerija slik: Renault Symbioz

Dodatne Informacije

Več informacij:
renault.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!