fbpx

7 skrivnosti indonezijskih žensk za večno mladosten videz

Foto: envato

Vsak narod ima svoje lepotne nasvete in skrivnosti. Indonezijke imajo starodavne lepotne skrivnosti, ki jih uporabljajo že stoletja. Poglejmo kakšnih lepotnih ritualov se poslužujejo, da ohranjajo svoj večno mladostni videz.

1. Uporaba riža

Indonezijske ženske uporabljajo posebne pilinge za telo. Gre za naravno pasto, ki je narejena iz mletega riža, oreščkov, korenine kurkume, cimeta in sandalovine v prahu. Ta naravni piling kožo na telesu zmehča in očisti.

Indonezijske ženske se poslužujejo naravnih lepotnih ritualov.
Foto: Alexandr Podvalny /Pexels

2. Preprečevanje strij s posebno oblogo

Balijci svoje telo razvajajo od glave do pet. Eden izmed najbolj priljubljenih ritualov je uporaba balijske trebušne maske. Vključuje mleti riž in kencur – ingverju podobno korenino. Te sestavine prispevajo k elastičnosti kože.

3. Uporaba papaje in semen

Indonezijske ženske uporabljajo pretlačeno papajo z mlekom ali brez in jo nanesejo neposredno na obraz. Prav tako to mešanico nanašajo na lase, da preprečijo različne poškodbe las.

4. Uporaba kozjega mleka

Gre za starodavno kopel, ki pomaga ohraniti lepo, mladostno in mehko kožo. Skrivnost je v kozjem mleku, ki ga dodajo vsaki kopeli.

Foto: Jernej Graj /Unsplash

5. Avokadova maske

V Indoneziji je kremna maska priljubljena nega. Gre za postopek, kjer avokadovo masko uporabljajo ne le na laseh, temveč si jo nanesejo tudi na vrat in ramena.

6. Masaža

Masaža je za Indonezijce bistvenega pomena za zdravje in mladost, saj vpliva na vsak del telesa. Ženske si privoščijo masažo v različnih oblikah večkrat tedensko.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!