7 superčudnih stvari, ki jih niste vedeli o dlakah na vašem telesu

Dlake na vas niso samo kar tako, imajo svoj namen.

Vzemite si trenutek časa in razmisliti o vlogi, ki jo imajo dlake na vašem telesu v vseh pogledih vašega življenja.

1. Uravnavajo telesno temperaturo

Dlake na telesu nas zaščitijo pred različnimi dejavniki. Pomagajo tudi pri uravnavanju telesne temperature, bodisi, da gre za odvajanje znoja, ko nam je vroče, ali pa pripomorejo k temu, da nam je prijetno toplo, ko nas zebe.

2. Manj dlak pomeni manj spolnega nagona

Goste, močne sramne dlake, kažejo na višjo raven občutljivosti za testosteron in androgene snovi. To lahko pomeni, da imate težave z rednimi menstruacijami in imate spolni nagon višji od povprečja, pravi Alisa Vitti, nutricionistka, direktorica podjetja FLOLiving.com.

Iz istega razloga lahko tanke, redke sramne dlake v nekaterih primerih (še posebej, če so bile dlake prej bujne) kažejo na pomanjkanje mineralov in hormonska neravnovesja. Morda imate hud PMS, kar vodi do zmanjšanega libida.

3. Imajo kratko življenjsko dobo

Če se vam jih pri britju ali depilaciji ni uspelo popolnoma znebiti, ni možnosti, da bi postali medved. Dlake na telesu so precej krajše in njihova življenjska doba je okoli šest mesecev.

4. V vaših trepalnicah živijo drobne žuželke

Imenujejo se pršice. Res, to ni hec. Zdaj pa lahko bruhate.

5. Izpadanje las ni večno

Tehnično, ko nekdo izgubi lase, to ni trajno, le rast miruje.

6. Ljudje brez las ne živijo tako dolgo

Blondinke imajo pogosto več estrogena, rdečelaske pa bolj občutijo bolečino. Ljudje, ki so plešasti pa naj bi imeli krajšo življenjsko dobo.

7. Določa raven inteligence

Noro je, ampak resnično. Študija je pokazala, da več kot imate dlak na telesu, bolj ste pametni. Ali pa preprosto nimate časa za britje?!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je 5 najučinkovitejših nasvetov za krepitev imunskega sistema