fbpx

7 trenutkov, ko ljubezen ni pomembna in je bolje, da se razideta

Foto: Aditya Ali- / Unsplash

V odnosih pridejo trenutki, ko ljubezen ni pomembna, ni dovolj in se morajo vajine poti raziti.

Trenutki, ko morate obstati, globoko vdihniti in se odločiti – zase.

Poglejmo si nekaj izmed teh trenutkov.

Z vami ravnajo grdo

Ni pomembno, kako dolgo ste skupaj ali kako trdijo, da jim je mar za vas – če z vami ne morejo ravnati lepo, potem njihova čustva do vas niso pomembna. Ljubezen ne nadomesti nespoštovanja. Ljubezen ne nadomesti zanemarjanja. Zaslužite si nekoga, ki vas ima rad, vsak dan, ne le takrat, ko je to priročno.

V prihodnosti si želite drugačnih stvari

Če se ne strinjata o velikih stvareh, na primer o tem, kje želite pognati korenine ali koliko otrok želite imeti, potem ni pomembno, kako zelo se ljubite. Če ostaneta skupaj, bo ena oseba razočarana. Ena oseba se bo odrekla svojim sanjam. Ena oseba bo na koncu obžalovala. Čeprav se zdaj morda počutite v redu z idejo, da bi se žrtvovali zanje, bo prihodnost prinesla obžalovanja.

Če nisi srečna, odidi. Foto: Carolina Basi / Pexels

Ni zaupanja

Če partnerju ne morete zaupati, bo razmerje razpadlo. Verjeti morate, da je on/ona oseba, ki ne bo storila ničesar, kar bi vas prizadelo. Nič ni narobe, če imate splošne težave z zaupanjem, a če menite, da tej osebi zaradi preteklega (ali sedanjega) obnašanja ne morete zaupati, potem si zaslužite nekoga drugega.

Čustveno razburkana preteklost

Včasih lahko premagate svoje pretekle težave in drug drugemu odpustite. Toda včasih so napake prevelike, da bi jih pozabili. Včasih ne morete biti skupaj, čeprav se ljubite, ker stvari nikoli več ne bodo enake. Stvari se ne bodo nikoli več vrnile, ne bodo več takšne kot so bile, preden so prestopili mejo, ki je ne bi smeli prestopiti. Samo zato, ker se ljubita, še ne pomeni, da vam je usojeno biti skupaj.

Niste pripravljeni vložiti dela v odnos

Za uspešno razmerje sta potrebni dve osebi. Če eden od njiju ni zainteresiran za vlaganje truda vanj in vse prepušča drugemu, takšno razmerje ne bo trajalo.

Če čutiš, da te omejujejo – odidi. Foto: Pexels Pixabay

Ljubezen ni pomembna, če ni vzajemna

Ne želite biti z nekom, ki mu niste prioriteta. Ne želite biti v razmerju, kjer so čustva enostranska. Ampak z nekom, ki je navdušen nad tem, da bo svojo prihodnost preživel z vami. Tistim, ki vas ima rad, kakor ga imate vi. Vse, kar je manj, je manj, kot si zaslužite.

Ne ljubite več

Vaša oseba naj bi bila vaš najboljši prijatelj. Morali bi biti nekdo, ki se mu lahko vsak dan zaupate. Če imate do njih močna čustva, vendar vas moti veliko malenkosti, ki jih počnejo, potem ne bi smela biti skupaj. Vaša ljubezen ne more nadomestiti vaše nenaklonjenosti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!