7 znakov, da se bo tvoj bivši vrnil k tebi

Foto: Vanessa Garcia na Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Neizogibno je, da se po razhodu z nekom, ki ga imate radi, vprašate, ali je zveze res konec ali obstaja možnost, da še nista rekla zadnje.

Kako veste, ali je vaš razhod “za vedno”? Ne veste. V tej fazi se lahko pripeljete na rob živčnega zloma, ko iščete skrite dobre znake, da se bo vaš bivši sčasoma vrnil, začel preživljati čas z vami in vas prosil, da sta spet skupaj. Ko govorite z njim, verjetno niste prepričan, kje točno ste. Zaradi stvari, ki jih počne in govori, se počutite bolj zmedene kot kdaj koli prej. Potrebujete 100-odstotno potrdilo, da se je odločil nadaljevati brez vas, saj ga boste lahko le tako preboleli in si življenje vrnili na pravo pot.

Na žalost so moški odlični v pošiljanju mešanih signalov. Nekateri pravijo, da je to zato, ker se moški in ženske drugače spopadajo z razhodom, tudi če jih končajo “prijateljsko”.

V procesu prebolevanja bivšega si bo ženska na splošno dovolila začutiti vsa boleča čustva, se pogovarjala s svojimi bližnjimi prijatelji, vzela si bo čas za analizo dogajanja v zvezi in spominjala se bo lepih trenutkov. Postopek je izredno težak, vendar ženskam pomaga pridobiti tako čustveno jasnost, kot tudi zaključek. Moški pa bodo najverjetneje zakopali svoja čustva in očitno “šli naprej”. Na primer, moški se lahko namerno potrudijo, da takoj začnejo z novo zvezo. Tako bodo odlašali z obdelavo razpada prejšnje zveze.

Iskreno povedano, tudi vaš bivši morda ne ve, ali je resnično pripravljen iti naprej ali ne.

Glede na študijo, ki so jo izvedli raziskovalci z univerze Binghamton in University College London, stereotipi o razlikah, kako moški in ženske prebolevajo zvezo, temeljijo na nekaterih dokazanih resnicah. Študija je zahtevala, da 5.705 udeležencev v 96 državah oceni čustveno in fizično bolečino ob razpadu zveze na lestvici od 1 (nobene) do 10 (nevzdržna bolečina). Ugotovili so, da so razpadi zvez ženske bolj negativno prizadeli in poročajo o višji ravni tako fizične, kot čustvene bolečine

“Medtem ko razpad zveze čustveno in fizično najbolj prizadene ženske, si ženske običajno bolje opomorejo in so čustveno močnejše. Moški pa nikoli ne prebolijo v celoti – preprosto gredo naprej,” pravijo avtorji študije.

“Moški ne jočejo.”
Foto: Galvão Menacho/Pexels

Naša družba ženske uči, da je dobro, da doživljajo in izražajo občutke žalosti. Ženska naj bi jokala, delila svojo bolečino s prijatelji in se celo odpravila na terapijo, da bi rešila bolečino svojega zlomljenega srca. Moške pa že od otroštva učijo, da se “postavijo”. Pričakuje se, da bo moški tudi takrat, ko boli, močan in bo imel stvari pod nadzorom, prav tako pa bo ohranil svojo neodvisnost, ne da bi prosil za pomoč. To je razlog, da bodo moški rabili več časa, da bodo preboleli razhod, prav tako pa je tudi bolj verjetno, da bodo zašli v destruktivno vedenje.

Ali vse to pomeni, da se bo vaš bivši sčasoma vrnil? Ni nujno.

Če pa ga pogrešate in želite, da bi bila spet skupaj, je tu 7 znakov, da se bo vaš bivši sčasoma vrnil.

1. Je že v novi zvezi (s katero prebolevala ljubezensko razočaranje)

Izvedeli ste, da je vaš bivši že v drugi zvezi. Kako je to mogoče? Bi res lahko tako hitro nadaljeval? Strokovnjaki pravijo, da so razmerja po razpadu zveze pogost pojav. Naloga takšnega razmera je zapolniti praznino, ki ostane po bolečem razpadu. Številni ljudje namreč hrepenijo po občutkih, ki jim jih je prinašal odnos (domačnost, intimnost), zato jih nadoknadijo s skokom v zvezo z drugo osebo.

Tudi vaš bivši lahko zaide v takšen odnos, čeprav je še vedno zaljubljen v vas. Obstajajo številni znaki, ki bi vam lahko pomagali ugotoviti, ali je nova zveza vašega bivšega resnična ali gre le za prebolevanje ljubezenskega razočaranja. Je po razhodu res hitro začel z novo zvezo? Če sta vidva narazen le nekaj tednov in je že v novi zvezi, obstaja velika verjetnost, da je v fazi prebolevanja in si še vedno želi k vam.

2. Hodi z nekom, ki je vaše popolno nasprotje

Strokovnjaki navajajo, da ljudje včasih želijo pregnati bolečino zaradi razpada zveze tako, da najdejo nekoga, ki je popolno nasprotje bivšega partnerja.

Če nova dama vašega bivšega ni nič podobna vam, ampak vaše veliko nasprotje, obstaja velika verjetnost, da je bivši še vedno zaljubljen v vas, vendar poskuša novo dekle izkoristiti za to, da vas preboli.

3. Na družabnih omrežjih je superaktiven

Ali vam še vedno sledi na družabnih omrežjih? Če vaš bivši prečeše vaše profile, komentira, deli stvari, ki jih objavite, in jih všečka, so to znaki, da bi lahko še vedno bil zaljubljen v vas. Če ne, ne bi spremljal vaše vsebine na družabnih omrežjih. Moški ne vlagajo svojega časa in energije v stvari, ki jim ne pomenijo veliko.

Ali objavi pretirano veliko zabavnih fotografij? Zdi se mu, da mora zajeti vse “zabavne” dogodke in eksplodirati na svojih profilih na družabnih omrežjih. Vaš bivši vas poskuša zasipati s fotografskimi dokazi, da je “šel naprej” in da je “nad vami”, čeprav njegova dejanja očitno kažejo drugače.

Če pa vaš bivši ne spremlja več vaših vsebin in vas je blokiral, to pomeni, da poskuša nadaljevati in vas v svojem življenju več ne želi, zato upošteva pravilo brez stika.

Vas je bivši res prebolel?
Foto: Ralph Rabago/Pexels

4. Ni vam vrnil stvari in ni prišel iskat svojih

V vašem razmerju ste si verjetno izmenjali številna darila in predmete. Imate pri sebi še vedno veliko stvari svojega nekdanjega fanta? Se je zapletel v vse vidike vašega življenja? Če vas bivši še ni prebolel, se bo odločil, da svojih stvar še ne bo prišel iskat, s čimer bo lahko imel izgovor, da bo po njih prišel kdaj drugič. Dokler so v vaši hiši še vedno njegovi predmeti, je to močan znak, da ne on, ne vi, še nista pripravljena na konec.

Če pa vam je bivši vrnil vse stvari in prišel po svoje predmete, vam na ta način pove, da misli resno naprej. Tako nič ni ostalo nedokončano in je pripravljen, da začne novo življenje.

5. Ostaja enak

Če ste pozorni in vidite, da vaš bivši poskuša nove stvari in ima nove izkušnje, si morate priznati, da gre naprej s svojim življenjem. Se uči novega jezika? Več potuje? Se odpravi na pohodniške izlete? Se odpravi na kampiranje? S tem vam jasno pove, da hoče naprej. Želi si življenje, ki bi ga izrinilo iz njegove cone udobja in vsakdanje rutine.

Prav tako se zdi drugačen. Si je na novo postrigel lase? Se drugače oblači? Namerno gradi novo življenje in verjemite, da gre naprej.

6. Ne gre naprej

Nadaljevanje ni nujno vedno simbolično. Včasih se lahko ljudje po razhodu dobesedno preselijo, še posebej, če so si bivšim partnerjem delili službo ali prijatelje. Če se odseli, je to velika stvar. Medkrajevna razdalja pomeni, da se ne namerava družiti z vami, ker vas v svoji prihodnosti ne vidi.

7. Še vedno ostaja v stiku

Ali si še vedno pošiljate sporočila in se kličete, tako kot v starih časih? Ali pokliče, da preveri in vpraša, kakšen je bil vaš dan? To je eden največjih znakov, da vas verjetno pogreša in vas še ni prebolel.

Če pa je prekinil vse stike, si vas v svojem življenju ne želi več. Konec je. Če se izogiba obiskom lokacij, kjer bi lahko bili vi, celo takšnih, kamor najraje zahaja, se trudi, da ne bi bilo razloga, da bi se spet povezala.

Zdaj, ko veste, da bivši še vedno goji čustva do vas, je pomembno, da se vprašate: “Ali si želim, da se vrne?” Ne pozabite, da obstaja razlog, zakaj se stvari niso izšle. Je razlog nekaj, na čemer lahko delata, ali morata pač preprosto prekiniti? Tudi če vas bivši želi nazaj, je zdaj ključni čas, da sprejmete najpomembnejšo odločitev: ali se boste vrnili k njemu ali pa boste končali zvezo enkrat za vselej!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!