fbpx

RHITA – trajnostni potovalni kovček, ki ga enostavno sestaviš

Trajnostni in eko turizem z vsakim letom vztrajno narašča in hkrat se vedno več ljudi zaveda posledic svojih potovanj. Tudi zato je pomembno, da se poglobimo vase in ugotovimo, katere spremembe lahko naredimo pri naših potovalnih navadah.

Vsako leto se namreč poškoduje na tisoče kovčkov in ker se jih ne da popraviti, končajo na odpadu. To ima za poseldico velik vpliv na okolje. V boj proti tem odpadkom, ki izhajajo iz naše ljubezni do potovanj, je skupina oblikovalcev ustvarila poseben konček, ki ga je zelo enostavno sestaviti in razstaviti, kar olajša popravilo ali recikliranje. RHITA kovček ima v primerjavi s tradicionalnimi kovčki 70% manj delov, prostor za transport pa je bil zmanjšan kar za eno tretino. Odlikuje ga inovativni sistem tečajev in edinstven način sestave – brez lepila ali zakovic.

Sistem RHITA kovčka omogoča, da posamezne dele kupite v vam želeni barvi ali zamenjate le tisti del, ki se je pokvaril. Tako ni potrebno, da obrabljen kovček zavržete in kupite novega. Na ta način pa vaše obnašanje postane bolj trajnostno.  Ko RHITA kovček konča svojo uporabno življenjsko dobo, ga je enostavno reciklirati in tako doda še eno prepotrebno dimenzijo k trajnostni potovalni industriji.

RHITA je prejela srebrno nagrado A’Design v kategoriji trajnostnih izdelkov zelenega oblikovanja  za leto 2020.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!