Novi GMC Hummer EV – Godzilla se vrača

Foto: GMC

Za Hummerjem so se vedno obračale glave in tega se zaveda tudi znamka GMC, ki je reinkarnirala "godzillo" cest in mu dala novo priložnost.

Hummer je na cesti vselej pomenil posebneža in pod blagovno znamko GMC ne bo nič drugače. Slednja je ohranila njegovo oblikovno originalnost, jo opremila z novimi tehnologijami in množico inovacij s katerimi bo prav ta kleni terenec v prihodnosti postavljal nove OFF-ROAD standarde. V prvem planu je električni pogon, ki na cesto prenaša nekje 830 električnih konjev, ki tej masi od avtomobila omogočajo pospeške od 0 do 100 km/h v pičlih 3.5 sekundah. Obstaja 4 kolesno krmiljenje avtomobila, ki novemu Hummerju omogoča da obrne praktično ne mestu, oziroma potrebuje le 10 metrov radiusa. Vozi pa lahko tudi prečno v načinu rakovica in se tako plazi po terenu na popolnoma inovativen in edinstven način. A terenske možnosti se tu ne končajo. Hummer se lahko brez dvoma pohvali z najboljšim vstopnim in izstopnim kotom med vsemi terenskimi avtomobili. To pomeni, da ga boste popolnoma brez težav zapeljali po “stopnicah”, ali preskočili sosedovo škarpo. Hummerja pa boste lahko po terenu upravljali le z enim pedalom, ki edinstveno integrira zavorni sistem s pedalko za plin in omogoči filigransko premikanje po zahtevnem terenu.

Ni pa le terenec temveč je avtomobil za prave hedoniste. Ti bodo lahko izbirali med več kot 200 dodatki s katerimi bo humer izdatno personaliziran. Zanimiv je koncept strehe, ki je na takšen način serijska vsem modelom in so jo poimenovali “Infinity roof”. Slednjo lahko snamete ter panele pospravite v prtljažni prostor. S tem pa dobite izkušnjo vožnje na prostem za prave prvinske off-road občutke. Posebna je tudi notranjost, ki je skok v prihodnost, kot se za električno vozilo seveda spodobi. Na sredinski konzoli kraljuje ogromen ekran, ki ga dopolnjuje pametno oblikovanje klasičnih avtomobilskih elementov, seveda s poudarkom na avanturi.

Hummer Edition 1, ki bo polno založen model bo na voljo v začetku leta 2023, ugodnejši modeli pa bodo sledili že v prvi polovici leta. In cena? Hummer bo v osnovni različici stal preračunano 67.000 evrov. Američani pa ga lahko že prenaročijo.

Dodatne Informacije

gmc.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!