fbpx

7x najboljši avtomobili za avtomobilistične navdušence za “malo” denarja (2023)

Najboljši avtomobili za avtomobilistične navdušence

najboljši avtomobili za avtomobilistične navdušence
Foto: Toyota

Imate res rad avtomobile? Ste avtomobilistični navdušenec in bi v svojo garažo parkirali relativno sodoben avtomobil s potencialom za dobro staranje in ohranjanje vrednosti? Pregledali smo trg rabljenih avtomobilov in izbrali tiste, stare okoli 5 let, za katere menimo, da so sanje mnogih avtomobilističnih navdušencev. Hkrati pa so to avtomobili, ki ne bodo "uničili" in popolnoma izpraznili vašega bančnega računa. Poglejmo - najboljši avtomobili za avtomobilistične navdušence za "malo" denarja.

Najboljši avtomobili za avtomobilistične navdušence, pri katerih bo vaša denarnica še vedno ohranila nekaj dostojanstva. Naš seznam se osredotoča predvsem na avtomobile, ki so dosegljivi in ne tiste, ki so izven “dosega” običajnega človeka. Tudi zato na seznamu ni znamk kot so Porsche, Lamborghini ali Ferrari. Čeprav boste na seznamu našli avtomobile, ki imajo z zgoraj navedenimi veliko skupnega. Predvsem pa so v očeh avtomobilističnih navdušencev dobri avtomobili, za katerimi se obračajo pogledi.

Naši parametri so bili zelo enostavni. Avtomobili od letnika 2018, z več kot 250 konji, do vrednosti 45.000 evrov. Torej – najboljši avtomobili za avtomobilistične navdušence!

To so najboljši avtomobili za avtomobilistične navdušence za “malo” denarja (2023)

Toyota Supra – 2020 – 40.000 evrov

Toyota Supra
Foto: Toyota

Za ceno okoli 40.000 evrov, odvisno od prevoženih kilometrov, lahko v vaši garaži pristane Toyota Supra nove generacije. Gre za enega najbolj težko pričakovanih avtomobilov na prelomu prejšnjega stoletja in obuditev legende. Kljub temu, da osnovni motor – BMW – ponudi le nekaj več kot 250 konjev, ta avtomobil ponuja potencial za tuning in dodatno nadgradnjo. Tako boste 300 konjev dosegli brez večjih modifikacij. Za avtomobil te velikosti je to zadosti za občasno zabavo v ovinkih. Toyota Supra je eden najbolj posebno oblikovanih avtomobilov, ki enostavno ne bo zastarel. Njegovo oblikovanje je brezčasno, in tudi zato menimo, da bo avtomobil izjemno dobro ohranjal vrednost tudi v prihodnosti. Ta oblikovna posebnost v kombinaciji z relativno racionalnim motorjem je zmagovita kombinacija, ki garantira majhno izgubo vrednosti v prihodnosti.


Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio – 2018 – 40.000 evrov

Alfa Romeo Giulia
Foto: Alfa Romeo

Ah, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Če bi bil avto glasba, bi bil Quadrofoglio kot Puccinijeva opera, ki se izvaja na rock koncertu. Pod tistim elegantno oblikovanim pokrovom motorja je srce, ki bije z vso strastjo in močjo, ki jo lahko ponudi italijanska avtomobilska industrija. Ko pritisnete na plin, ne slišite le rjovenja motorja, ampak tudi krik duše avtomobila, ki želi biti sproščen. In ko ga vozite, je to kot ples s starim prijateljem, ki vas vedno znova preseneti. Če tega ne čutite, potem verjetno nimate srca. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio poganja 2,9-litrski V6 twin-turbo bencinski motor, ki proizvede impresivnih 510 konjskih moči in 600 Nm navora. To mu omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v pičlih 3,9 sekundah, največja hitrost pa znaša 307 km/h. Ponaša se z zadnjim pogonom in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Karoserija je oblikovana tako, da optimizira aerodinamiko, hkrati pa ohranja značilno italijansko eleganco. Notranjost je opremljena z vrhunskimi materiali, kot so usnje, Alcantara in karbonska vlakna, ki poudarjajo športni karakter avtomobila. Alfa Romeo Giulia Quadrofoglio je trenutno v posebni cenovni točki, ko cena ne bo več padala, temveč bo počasi začela rasti, saj se avtomobil v zadnjem obdobju vmešča na sezname bodočih klasikov. Tako je sedaj še zadnji trenutek, da ujamete kakšno v dobrem stanju in jo parkirate v vaši garaži. Seveda se boste s to lepotico družili ob zabavnih vikendih in srečanjih ljubiteljev avtomobilizma. Eden favoritov našega uredništva za – najboljši avtomobili za avtomobilistične navdušence.


BMW Z4 M40 – 2019 – 38.000 evrov

BMW Z4 M40
Foto: BMW

Ta roadster je kombinacija nemške inženirske preciznosti in estetike, ki se skozi desetletja ni izgubila. Gre za model, ki skozi vsako generacijo ohranja svojo lepoto. In nič drugače ni z zadnjo generacijo. Z4 M40 je kot vrhunski atlet – močan, agilen in vedno pripravljen na akcijo. Njegov 3,0-litrski vrstni šestvaljnik, ki proizvaja 340 konjskih moči, je dokaz BMWjeve zavezanosti k perfekciji. Ko sedite za volanom, občutite povezanost z cesto, ki je redka in dragocena. Streha, ki se zloži, vam omogoča, da izkusite vožnjo v vseh njenih dimenzijah – od zvoka motorja do občutka vetra. Na seznamu naših avtomobilov se je znašel predvsem zaradi dejstva, da gre za aktualni BMW, ki ima vse oblikovne poteze zadnjih predstavljenih modelov in je aktualen. Če iščete svež avtomobil, ki izgleda kot nov, hkrati pa stane skoraj polovico manj kot nov, je to odličen nakup v letu 2023.


Ford Mustang GT 5.0. V8 – 2018 – 30.000 evrov

Foto: Ford

Ta avto je kot ameriški superheroj v svetu avtomobilizma. Ko pogledate pod pokrov, odkrijete 5,0-litrski V8 motor, ki proizvaja masivnih 460 konjskih moči in 530 Nm navora. To je kot srečanje med Thorovim kladivom in Captain Americo v obliki avtomobila. Pospešek od 0 do 100 km/h? V samo 4,3 sekundah. Ko pritisnete na plin, ne slišite le rjovenja motorja, ampak tudi krik ameriške avtomobilske zgodovine. In ko ga vozite, je občutek, kot da ste pravkar zajahali divjega mustanga po odprtih planjavah. To ni le avto. To je krik svobode, zavit v jeklo in usnje, ki ga lahko slišite vse do Route 66. In seveda avtomobil, ki pri trenutni ceni vsekakor ne bi smel manjkati v garaži tistega, ki ceni zgoraj napisano. Tudi če se z njim vozi po široki nemški avtocesti.


Audi S5 Sportback – 2019 – 35.000 evrov

Foto: Audi

Audi S5 iz leta 2019 je kot tisti skrivnostni agent v obleki, ki pod svojo elegantno zunanjostjo skriva vrhunsko usposobljenost. Poganja ga 3,0-litrski V6 TFSI motor, ki proizvaja 354 konjskih moči in 500 Nm navora. To pomeni, da lahko ta nemški lepotec pospeši od 0 do 100 km/h v manj kot 4,7 sekundah. Ko sedite za volanom, je občutek, kot da ste pravkar vkorakali v visokotehnološko operacijsko sobo, kjer je vsak gumb in stikalo natančno tam, kjer bi moralo biti. In ko pritisnete na plin, je to kot poslušanje simfonije, kjer je vsak valjnik orkestriran v popolni harmoniji. Vožnja z Audi S5 ni le prevoz od točke A do točke B; je doživetje, ki združuje nemško inženirstvo in eleganco v enem paketu. To je avtomobil za vse tiste, ki želite v enem paketu najti prav vse. In tudi zato je eden najbolj univerzalnih avtomobilov tega seznama. Najbolj univerzalen s seznama – najboljši avtomobili za avtomobilistične navdušence.


Mercedes-Benz C43 Coupe AMG – 2018 – 37.000 evrov

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C43 Coupe AMG iz leta 2018 je kot tisti vrhunski dirigent, ki zna orkester popeljati skozi najbolj zapletene simfonije. Pod svojo sofisticirano zunanjostjo skriva 3,0-litrski V6 biturbo motor, ki proizvaja 390 konjskih moči in 520 Nm navora. To pomeni, da lahko ta zver iz Stuttgarta pospeši od 0 do 100 km/h v osupljivih 4,7 sekundah. Ko se usedete za volan, je občutek, kot da ste pravkar vstopili v kraljevski salon, kjer je vsaka podrobnost skrbno izbrana in postavljena z namenom. In ko pritisnete na plin, je to kot poslušanje maestra, ki s palico v roki narekuje tempo celotnemu orkestru. Mercedes-Benz C43 Coupe AMG ni le avto; je umetniško delo na štirih kolesih, ki združuje nemško preciznost in strast do vožnje. Na seznam se je uvrstil kot eden redkih AMG-jev, ki ga je moč danes kupiti pod 40.000 evri. Hkrati pa tudi zato, ker AMG na tem seznamu enostavno ne sme manjkati. C coupe je tudi avtomobil, ki bo še dolgo časa obračal poglede, saj gre po našem mnenju za enega najlepših avtomobilov tega stoletja. Zaradi svoje oblike ta avtomobil izjemno dobro ohranja vrednost. Če pa je na njem značka AMG, pa je skoraj legendaren.


Audi TTS – 2019 – 28.000

Foto: Audi

Audi TTS iz leta 2019 je kot tisti vrhunski olimpijski gimnastičar, ki z lahkoto izvaja najbolj zapletene vaje. Pod njegovim elegantnim in aerodinamičnim telesom se skriva 2,0-litrski TFSI motor, ki proizvaja 306 konjskih moči in 400 Nm navora. Ta kompaktni športnik lahko pospeši od 0 do 100 km/h v samo 4,5 sekundah, kar je hitreje kot marsikateri večji športni avto. Ko sedite za volanom, je občutek, kot da ste v kokpitu bojnega lovca, kjer je vsaka stikala in gumb natančno tam, kjer bi moral biti. In ko pritisnete na plin, je to kot poslušanje simfonije, kjer je vsak del motorja usklajen v popolni harmoniji. Audi TTS ni le avto; je izkušnja, ki združuje nemško inženirstvo in strast do vožnje v enem paketu. Zadnje čase se ta model, ki so ga prenehali izdelovati pred kratkim, vse pogosteje uvršča na razne sezname avtomobilov, ki bodo zanimivi ljubiteljem avtomobilizma.


In tako smo prišli do konca našega avtomobilskega plesa. Če bi bili avtomobili glasbena skupina, bi bil Toyota Supra bobnar, ki vedno preseneti z nekaj dodatnimi udarci, ko jih najmanj pričakuješ. Alfa Romeo Quadrofoglio bi bil strastni pevec, ki te s svojim glasom popelje skozi italijanske ulice, medtem ko bi BMW Z4 M40 igral elegantno klavirsko solo. Ford Mustang GT Shelby bi bil tisti basist, ki s svojim močnim ritmom daje pesmi moč, Audi S5 Sportback pa bi bil skrivnostni kitarist v ozadju, ki s svojimi akordi povezuje vse skupaj. Mercedes-Benz C43 Coupe AMG bi bil dirigent, ki zna vsakega člana orkestra popeljati do popolnosti, Audi TTS pa tisti mladi talent na saksofonu, ki obeta veliko za prihodnost. In če bi Jeremy Clarkson sestavljal ta bend, bi rekel: “To je najboljši avtomobilski bend… na svetu!” Zaključimo torej s spoznanjem, da čeprav vsak avto igra svojo melodijo, skupaj ustvarjajo simfonijo, ki jo vsak avtomobilistični navdušenec preprosto mora slišati. Pripnite se, poslušajte in uživajte v vožnji! Ter delite naš seznam – najboljši avtomobili za avtomobilistične navdušence!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.