fbpx

Jesenske počitnice: 5 evropskih krajev, kjer je tudi oktobra še poletje

Foto: envato

Ali hrepenite po pobegu, ki presega meje poletja, a še vedno ponuja toplino in čar letnega časa? Cene letov, najemov avtomobilov in nastanitev v tem času padejo, zaradi česar bo vaš pobeg ne samo glede vremena, ampak tudi proračunu prijazen. Pozdravite teh pet evropskih destinacij, ki ponujajo prijetne temperature, mirne večere in spokojnost turistične sezone.

Če iščete evropski pobeg, kjer se poletje zadržuje vse do oktobra, vam teh pet destinacij ponuja popoln oddih za jesenske počitnice. Sprejmite tišino, ogrejte se v blagi toplini in uživajte v znižanih cenah, ko se podate na potovanje, ki obljublja nepozabne trenutke brez poletnega vrveža.

1. Azori, Portugalska

Povprečna temperatura v oktobru: 21 stopinj
Azori, ugnezdeni v osrčju Atlantskega oceana, čakajo s svojo smaragdno pokrajino, ki jo krasijo modra kraterska jezera, bujna zelena pobočja, ki se prelivajo s slapovi, veličastni kiti in vrsta očarljive flore. Subtropsko podnebje tukaj zagotavlja spektakel čudes narave, zahvaljujoč obilici sonca in padavin.

Foto: envato

2. La Gomera, Kanarski otoki

Povprečna temperatura v oktobru: 20 stopinj
La Gomera, miren dragulj na Kanarskih otokih, ponuja zeleno in sproščeno zatočišče tudi jeseni, zato je to idealen kraj za jesenske počitnice. Tukaj se lahko prepustite plavanju, pohodništvu in preprostemu užitku poležavanja v visečih mrežah. Medtem, ko je sproščena Valle Gran Rey vrhunec, vreden vožnje s trajektom s Tenerifa, ne zamudite čarov glavnega mesta Playa Santiago, kjer se lahko po osvežilnem kopanju pridružite domačinom v restavracijah z morsko hrano.

Foto: envato

Iščete poceni letalske karte?

V uredništvu priporočamo cheaptickets.com! Z obsežno mrežo letalskih prevoznikov in potovalnih partnerjev boste našli neprekosljive cene za lete za vse destinacije. Načrtujte svojo naslednjo avanturo danes s cheaptickets.com.

3. Sicilija, Italija

Povprečna temperatura v oktobru: 21 stopinj
Pod mogočno navzočnostjo Etne, ki občasno izpušča slikovite oblake dima, leži največji sredozemski otok – Sicilija. Je zakladnica za poletni oddih, ki ponuja čudovita zgodovinska mesta, kot sta Palermo in Taormina, osupljive obalne vožnje, skrite pohodniške poti, osamljene zalive in seveda prijetno kulinariko. Sicilija resnično ustreže vsakemu popotniku in tudi v oktobru sonce še naprej krasi sijaj otoka in zato je idealna destinacija za jesenske počitnice.

Foto: envato

4. Valletta, Malta

Povprečna temperatura v oktobru: 25 stopinj
Malta, ki leži med Sicilijo in Tunizijo v Sredozemskem morju, uživa v izjemno sončnem podnebju. Valletta, glavno mesto, vabi s svojimi trdnjavami, tlakovanimi ulicami, sončnimi trgi, prijetnimi vinskimi bari, cerkvami, okrašenimi s Caravaggievimi originali, in vrsto očarljivih hotelov. Odločitev za Valletto kot vašo bazo vam ne omogoča le uživanja v njeni ponudbi, ampak tudi omogoča enostaven dostop do raziskovanja drugih kotičkov te očarljive otoške države.

Foto: envato

5. Samos, Grčija

Povprečna temperatura v oktobru: 23 stopinj
Pred turško obalo se jeseni iz poletnega sna prebudi otok Samos. Ta otok, ki ga že dolgo cenijo ljubitelji plaže, je ena najbolj sončnih destinacij v Grčiji. Vendar pa Samos niso le peščene obale; ponaša se z zaspanimi gorskimi vasicami, ugnezdenimi okoli visoke gore Kerkis (1433 metrov), in živahno prestolnico Vathy, kjer prevladujeta uživanje in veselje.

Foto: envato

Iščete poceni letalske karte?

V uredništvu priporočamo cheaptickets.com! Z obsežno mrežo letalskih prevoznikov in potovalnih partnerjev boste našli neprekosljive cene za lete za vse destinacije. Načrtujte svojo naslednjo avanturo danes s cheaptickets.com.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.