fbpx

8 neobičajnih filmov za deževne dni

Na deževne dni se prileže kakšen dober film. Takšen, v katerega se potopimo in o njem ne prenehamo razmišljati. Tukaj je seznam 8 neobičajnih filmov, ki bodo popestrili še tako deževen dan.

Tukaj je 8 neobičajnih filmov za deževne dni.

Življenje drugih (Das Leben der Anderen, 2006)


Priljubljeni pisatelj in dramatik Georg Dreyman  bi se lahko celo življenje brez težav kopal v slavi, če se ne bi zapletel v ljubezensko afero z znano igralko. Preveč znano, da bi jo lahko spregledal tajni policijski agent. In tako se konča Dreymanovo boemsko življenje.

To bo pravi kraj (This Must Be the Place, 2011)


Upokojen in zdolgočasen rocker se odloči, da najde nekdanjega vojnega zločinca, odgovornega za ponižanje svojega nedavno umrlega očeta. To je zgodba o notranji moči in o tem, kako pomembno je, da si, kar si.

Ne pozabi (Remember, 2015)


Ostarelega Zeva po ženini smrti vedno bolj preganjajo mučni spomini na mladost in trpljenje v koncentracijskem taborišču. Ko mu nekdanji sotrpin Max izroči pisemsko ovojnico z denarjem in dolgim pismom, se Zev odloči, da bo našel Rudyja Kurlanderja, nekdanjega vodjo taborišča, in ga pripeljal pred roko pravice.

Sovražnik (Enemy, 2013)


Adam si sposodi film in v njem zagleda svojega dvojnika. Njegova želja, da ga najde, postane nevarna obsesija. A je ta moški tudi zares dvojnik?

Gola resnica (Where the Truth Lies, 2005)


V zgodbi o temni in uničujoči strani slave in denarja se nam predstavita prijatelja Vince in Lanny. Nanju pade senca dvoma, ko se zapleteta v smrt mlade lepotice. Petnajst let pozneje se ambiciozna novinarka Karen odloči raziskati to skrivnost, ob tem pa se romantično zaplete z Lannyjem, zaradi česar se ji resnica vse bolj odmika.

Mrtvo dekle (The Dead Girl, 2006)


Arden najde mrtvo dekle po imenu Christa. Preiskave umora se loti kar sama, ta pa jo pripelje do Leah, dekleta, ki pogreša sestro. Hkrati naletimo na Ruth, ki se znajde v zapleteni situaciji, ko izve, da je njen mož nekako vpleten v Christino smrt. Tukaj je še Melora, mama, ki išče odgovore na vprašanja, ki jih je pustila njena divja in problematična hčer Christa.

Dvojna igra (The Departed, 2006)


Ambiciozni agent Colin se hitro vzpenja po lestvici uspeha, medtem ko mora policist Billy zaradi nestanovitne narave pristati na nevarno nalogo – pod krinko se mora pridružiti kriminalni tolpi. Toda negativci imajo med policisti dvojnega agenta, zato se začne neusmiljena tekma s časom, kjer lahko že najmanjša napaka pomeni hitro in kruto smrt.

Zamenjan (Changeling, 2008)


Materi samohranilki Christine neznanci ugrabijo otroka. Po večmesečnem čakanju ji policija pripelje dečka, v katerem pa zaskrbljena mati ne prepozna svojega sina. Kljub drugačnim zagotovilom okolice, se odloči odkriti resnico, toda brezsrčni državni sistem jo je za svoj prav pripravljen povsem ponižati in uničiti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!