fbpx

8 obvez poročenega moškega: če želiš dober zakon, moraš narediti tole

O vlogi ženske v družini čivkajo že ptički na vejah, kakšna pa je pravzaprav vloga moškega?

Vsi si želimo zdravo družino, zdravo razmerje, zdrav zakon… In zato moramo biti partnerji pripravljeni, da svoje vloge v odnosih do drugih “odigramo” z odliko! Kakšna je pri tem vloga moških? Tukaj je 8 “obvez”, ki bodo poskrbele za srečen zakon.

Negovalec

Veliko moških verjame, da imajo ob sebi superžensko in supermamo njihovih otrok, ki ji nič ne more priti do živega. A temu seveda ni tako. Tudi ženska lahko zboli za gripo ali kakšnim drugim virusom, in naloga moškega je, da zanjo poskrbi ter jo neguje.

Mož mora za ženo skrbeti.
Mož mora za ženo skrbeti.

Učitelj

Moški bi moral znanje, ki ga ima, deliti s svojo ženo. Pokazati bi ji moral tudi druge zorne kote, iz katerih lahko pogledaš na določeno težavo ali pa le tako vidiš celotno sliko.

Učenec

Moški mora biti prav tako pripravljen, da svoj ego kdaj postavi na stran in posluša, kaj ima žena za povedati oziroma kaj ga ima za naučiti.

Najboljši prijatelj

Vsaka ženska si želi, da ji bil bil mož tudi najboljši prijatelj. Da se z njim smeje, joče, da je v njem podpora in da jo poskuša v vsem razumeti.

Mož je tudi najboljši prijatelj.
Mož je tudi najboljši prijatelj.

Življenjski partner

Seveda, kdo, če ne on? Moški mora biti pripravljen na vse izzive, ki vama jih življenje servira. K njemu bi se morala žena zateči po pomoč takrat, ko ji je najtežje.

Princ na belem konju

Moškega ne sme biti sram, da je romantičen s svojo ženo. Življenje seveda ni pravljica, a to še ne pomeni, da mož ne more biti kdaj pa kdaj princ.

Psiholog

Mož mora biti pripravljen, da posluša in pomaga ženi, ko se prebija skozi svoja (ne)znana čustva. Vedno mora biti ob strani in imeti v rokavu dober nasvet.

Mož ženo posluša in ji pomaga.
Mož ženo posluša in ji pomaga.

Vdani oboževalec

Moški mora v ženo zaupati in jo podpirati. Ob takem človeku je meja samo nebo!

Seveda partnerstvo ustvarjata dva, mož in žena, mož in mož, žena in žena … Pomembno je, da si oba partnerja prizadevata za uspešno vezo, za dober zakon, za zdravo družino, za srečo vseh vpletenih. Le tako je mogoče imeti harmonično razmerje, ki je ne omajajo niti največji življenjski izzivi.

Znanstveno dokazane skrivnosti srečnega zakona

Srečen zakon pa ni le na plečih moža, ampak morata, kot smo že razložili zgoraj, za to poskrbeti oba. Katere so znanstveno dokazane skrivnosti srečnega zakona, kaj bi še morali upoštevati?

  • Partnerju vsak dan podelite kompliment/e in poiščite način, kako mu izkazati hvaležnost in podporo.
  • Bodite dobrotljivi in prijazni.
  • Počnita stvari skupaj.
  • Poskusita nove stvari.
  • Zmenki niso samo za samske. Pojdite na zmenke in to pogosto.
  • Spor ni tekmovanje o tem kdo ima prav in kdo ne. Poskusita najti prijateljsko rešitev.
  • Najdita čas za intimnost.
  • Pogosto se poljubljajta, objemajta in stiskajta.

Več o tem, zakaj je vse našteto ključ do ohranjanja srečnega zakona, pa si preberite v spodnji infografiki.

Kaj so skrivnosti srečnega zakona? (Infografika: relationshipsadvice.co)
Kaj so skrivnosti srečnega zakona? (Infografika: relationshipsadvice.co)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!