fbpx

8 razlogov, da je prijateljstvo na daljavo nekaj najlepšega

Foto: Envato

Če imate prijatelja ali prijateljico, ki živi na drugem koncu sveta, potem veste, da tovrstna prijateljstva niso najlažja. Vendar pa to ne pomeni, da pri njih ne boste našli nobenih pozitivnih lastnosti - prav nasprotno. Sledi seznam, ki razkriva, zakaj je prav prijateljstvo na daljavo nekaj čudovitega in posebnega.

Prijateljstvo na daljavo se lahko začne na več različnih načinov. Morda sta se se s prijateljico spoznali prek interneta zaradi skupnih hobijev, morda pa sta včasih živeli bližje in se je ena od vaju zaradi karierne priložnosti, izobrazbe, ljubezni ali pa nekega drugega razloga morala preseliti v tujino. V vsakem primeru pa velja, da tisto pravo, iskreno prijateljstvo premaga še tako veliko razdaljo.

Sledi 8 razlogov, zakaj je prijateljstvo na daljavo lahko nekaj najlepšega.

Foto: StockSnap / Pixabay

1. Veš, kako ceniti vsak skupen trenutek

Če veš, da prijateljice spet dolgo ne boš videla, boš gotovo poskrbela, da bo vajino druženje nekaj posebnega in uživala boš v vsakem trenutku. Da, morda odnos na daljavo pomeni, da imata manj skupnih spominov kot bi jih imeli drugače, vendar pa so ti spomini veliko bolj posebni.

2. Ustvarjalni načini ohranjanja stikov

Najboljši prijatelji, ki jih ločujejo kilometri, so znani po svoji ustvarjalnosti pri ohranjanju stikov. Ali gre za kopico sporočil in zvočnih posnetkov, ki do najmanjšega detajla opisujejo, kaj se jim je zgodilo tisti dan, ali pa se povežejo s kozarcem vina ob videoklicu – pomembno je le, da povezava med njimi ostane močna ne glede na razdaljo.

Foto: Ekaterina Bolovtsova / Pexels

3. Veš, da je vajino prijateljstvo pravo

Nekatera prijateljstva preživijo le zaradi tega, ker se z osebami konstantno videvamo. To postane jasno ob zaključenem šolanju ali pa, ko si najdemo novo službo. Kar naenkrat boš opazila, da si z nekaterimi starimi “prijatelji” popolnoma izgubila stike. Vzdrževanje prijateljstva, ko se z nekom vidiš le redko, je namreč velik izziv. In če sta mu s prijateljico kos, se lahko razveseliš. To pomeni, da si našla sopotnico za vse življenje.

4. Pridobiš lahko nove življenjske izkušnje

Foto: Richard Jaimes / Unsplash

Če tvoja najboljša prijateljica živi na oddaljeni lokaciji, lahko to izkoristiš za potovanje in raziskovanje kraja, kjer še nikoli nisi bila. Sploh če se boš na pot podala sama, se lahko s tem naučiš odgovornosti, ki jo boš v življenju gotovo še potrebovala. Obstaja pa še ena možnost – namesto, da obiskujeta druga drugo, se lahko dobita “na pol poti” in s tem skupaj preživita nepozabne počitnice.

5. Tudi v najtežjih trenutkih imaš nekaj, česar se lahko veseliš

Vsi se včasih znajdemo v obdobju, ko se zdi, da nimamo ničesar, kar bi nas poganjalo naprej. Seveda ni zares tako! Prihodnost je polna čudovitih trenutkov, ki samo čakajo, da se zgodijo, a vendar je v to težko verjeti, ko nam je težko. Takrat se spomni na svojo prijateljico, kako komaj čakaš, da jo boš videla in uporabi to upanje, da še naprej premaguješ izzive.

6. Imaš nekoga, ki te vedno nasmeje ali potolaži

Foto: Ghen Mar Cuaño / Unsplash

Razdalja ali ne, če je prijateljstvo pravo in močno, bosta druga drugo nasmejali tudi, če si svojih dogodivščin ne bosta mogli povedati v živo. Enako velja za preživljanje najtežjih trenutkov. Takrat boš najbolj potrebovala tolažilne besede najbližjih, ki ti bodo bolečino olajšale tudi prek telefonskega klica.

7. Prepiri so redki

Ker so trenutki, ki jih preživita skupaj, tako zelo dragoceni, jih gotovo ne bosta zapravljali za nepotrebne prepire. Če pa že pride do nesporazumov, bosta poskrbeli, da se le-ti hitro razrešijo, saj malo časa, ki ga imata, pač ne bosta želeli izgubljati za neumnosti.

8. Trenutek, ko se končno vidita

Vsi vemo, kako dober je občutek, ko končno dobimo nekaj, kar smo si dolgo želeli. In občutek, ki nastane, ko po dolgem času končno zagledamo svojo najboljšo prijateljico, je še neprimerljivo boljši. Dejstvo je, da se redko kaj lahko primerja s čustvi, ko ponovno objamemo in preživimo čas s prijateljico na daljavo.

Foto: Anna Shvets / Pixabay

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!