fbpx

8 skrivnosti, kako uporabiti parfum, da boste vedno lepo dišali

Foto: Envato

Dišave so dandanes sestavni del življenja mnogih ljudi. Obstajajo pa ženske, ki vedno dobro dišijo, ne glede na to, koliko je ura. Razkrivamo vam osem skrivnosti, ki razkrivajo zakaj te ženske vedno lepo dišijo.

1. Izberite močnejše vonje

Medtem ko vonji citrusov hitro izhlapijo, pikantni, lesni in zemeljski vonji ostanejo dlje na koži. Parfumi z lesno noto običajno vsebujejo sandalovino ali pačuli, njihovo sladkost pa zmanjšujeta cedrovina in vetiver. Če torej želite, da parfum traja dlje, izberite tistega iz zadnje skupine.

2. Vonje nanašajte v plasteh

Od gelov za prhanje do losjonov in oljev za telo, vse takšne dišave prihajajo v različnih oblikah. Z uporabo tovrstnih produktov nastanejo vonjave, ki na koži ostanejo ves dan.

Najboljši parfumi, ki bodo ostali na tvoji koži skozi cel dan

3. Nanašajte parfum na prava mesta

Namesto na zapestje se parfum nanese na toplejša (in pogosto bolj skrita) mesta na telesu, kot so trebuh in prsni koš ter za kolena in ušesa. Zaradi topline teh delov telesa se bo vonj popolnoma razvil, zgornje, srednje in osnovne note parfuma pa se bodo v celoti začutile.

4. Nikoli ne drgnite parfuma

Mnoge ženske pri nanašanju parfuma običajno drgnejo zapestja ob zapestja. Z drgnjenjem parfuma se izgubijo zgornje note parfuma, zato bodo dišale le srednje in osnovne, vonj pa bo ostal na koži krajši čas.

Parfum nanesite na toplejša mesta na telesu, kot so trebuh in prsni koš ter za kolena in ušesa.
Foto: Laura Chouette / Unsplash

5. Uporabite parfum ob pravem času

Najboljši čas za nanašanje vonja je tik po tuširanju, medtem ko je koža še rahlo mokra. Vlaga bo vonju omogočila, da ostane dlje na koži. Poleg tega se bo vonj tako vpil in ne bo nevarnosti, da bi ob stiku s sveže nanešenim parfumom ali oljem za telo obarvale svojo najljubšo srajco.

6. Ohranite vlažnost kože

Pred nanosom parfuma kožo vedno navlažite. Suha koža običajno absorbira določeno količino vonja, zaradi česar vonj hitreje zbledi. Ko je koža navlažena parfum zdrži na koži dlje časa.

7. Parfum hranite na dobrem mestu

Izpostavljenost toploti in vlagi uničuje molekule dišav v parfumu, zato se izogibajte zadrževanju steklenic parfumov v kopalnici. Najbolje je, da jih hranite v hladnih in suhih delih hiše, na primer na zgornji polici omare.

8. Parfum nanesite vsaj dvakrat na dan

Koža je živ organ, ki diha in ne more obdržati svojega vonja v nedogled. Zato je najbolje, da imate s seboj vedno stekleničko parfuma, da osvežite vonj čez dan.

Najboljši parfumi leta 2020: omamni ženski in moški parfumi, ki nas bodo spremljali tudi v 2021

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!