9 nepozabnih ženskih filmov: te filme morate nujno pogledati same!

Zadnjič posodobljeno: :

Ko ostanete same, izkoristite priliko in si oglejte teh 9 razburljivih filmov.

Vsaka ženska ima svoje skrivnosti. Pri nekaterih so te simpatične in neškodljive, pri drugih pa je bolje, da jih nihče nikoli ne izve. Za vas smo izbrali 9 razburljivih filmov o usodnih skrivnostih, ki vam bodo pomagali, da boste stvari videle z drugega zornega kota.

Biografska drama

Frida (Frida, 2002)


Frida je biografska kronika življenja umetnice Fride Kahlo, ki je uspela prenesti svojo nenehno telesno bolečino in invalidnost zaradi poškodb, ki jih je kot deklica utrpela v avtomobilski nesreči. Frida je imela 20 let, ko se je poročila z najslavnješim mehiškim umetnikom Diegom Rivero. Sijajen film o sijajni ženski, o uporniški naravi, o nepremagljivih željah … Frida v njem ni prikazana le kot iznajdljiva umetnica, ampak tudi kot ženska, ki je na prvo mesto postavljala ljubezen in družino.

Drama

Vrni se (Volver, 2006)


Tri generacije žensk preživijo vzhodni veter, ogenj, norost, vraževernost in celo smrt – vse to zahvaljujoč prijaznosti, lažem in brezmejni energiji. V filmu spremljamo Raimundo z najstniško hčerko, poročeno z brezposelnim delavcem, njeno sestro Sole, ki je frizerka in njuno mamo, ki je skupaj z možem umrla v požaru.

Romantična drama

Bralec (The Reader, 2008)

Film Bralec, ki je posnet po istoimenskem delu Bernharda Schlinka, se začne v povojni Nemčiji, ko najstnik Michael Berg zboli, Hanna, občutno starejša ženska, pa skrbi za njegovo ozdravitev. Tako začneta s strastno, a skrivno romanco, ki jo poglablja njen užitek, ko ji on bere. Hanna nekega dne skrivnostno izgine, Michael pa ostane sam z zlomljenim srcem. Zgodba nas nato popelje na sojenje vojnim zločincem, ljubezen do poslušanja nekoga, ki bere, pa postane Hannina obtožnica, pa tudi njena priložnost, da se reši. A dejstva pozna le Michael.

Drama

Hrabro srce Irene Sendler (The Courageous Heart of Irena Sendler, 2009)


Film na podlagi zgodovinskih dejstev oživlja trpljenje Judov v okupirani Poljski med drugo svetovno vojno in izjemna prizadevanja socialne delavke Irene Sandler pri reševanju judovskih otrok. Z angažiranjem prijateljev in sodelavcev, ki so pripravljeni tvegati lastno življenje, Irena Sendler uspe v varne domove, na kmetije in v samostane, prepeljati 2500 otrok. Gestapo jo kasneje aretira in brutalno kaznuje. Irena Sendler, ki so jo poimenovali “ženski Schindler”, je rešila na tisoče življenj in umrla na Poljskem v starosti 98 let.

Romantična komična drama

Življenja Pippe Lee (The Private Lives of Pippa Lee, 2009)


Po posebej težavni zgodnji mladosti se je Pippa, danes stara 50 let, ustalila v New Yorku in poročila s 30 let starejšim Herbom Leejem ter mu rodila dva otroka. Po seriji srčnih kapi ji Herb predlaga, da prodata stanovanje na Manhattnu in se preselita v upokojensko predmestje v Connecticutu. Pippa je tam daleč najmlajša. Kmalu sreča Chrisa, sosedovega sina, s katerim začne nepričakovano ljubezensko vezo, hkrati pa izve, da jo Herb vara še z mlajšim dekletom, kar sproži vrsto nepričakovanih dogodkov …

Romantična drama

Carol (Carol, 2015)


Film, ki je adaptacija romana Cena soli (The Price of Salt) Patricie Highsmith, pripoveduje o romanci med poročeno žensko in fotografinjo ter prodajalko v veleblagovnici. Dogajanje je postavljeno v New York v leto 1952 in opisuje čudovito ljubezensko zgodbo dveh žensk, kjer eni iz “moralnih razlogov” grozi izguba skrbništva nad hčerko.

Fantazijska romanca

Brezčasna Adaline (The Age of Adaline, 2015)


V 30. letih prejšnjega stoletja je Adaline Bowman doletela nenavadna usoda. Po avtomobilski nesreči je namreč ostala ujeta v telesu 29-letne ženske in svojo skrivnost tako skriva že skoraj osem desetletij … vse dokler se v njenem življenju ne pojavi karizmatični Ellis Jones.

Erotični psihološki triler

Služkinja (Ah-ga-ssi, 2016)


Film Služkinja je navdahnil zgodovinski kriminalni roman Žeparka avtorice Sarah Waters. V 30. letih prejšnjega stoletja v Koreji pod japonsko okupacijo, mlado dekle Suki dobi službo služkinje japonske naslednice Hideko, ki živi osamljeno življenje na velikem posestvu pod budnim očesom strica Kozukija. A služkinja ima skrivnost. Ona je tatica, najeta s strani prevaranta, ki se pretvarja, da je japonski grof. Njegov načrt je, da se Hideko z njim poroči, ko bi se dokopal do njenega bogastva, pa bi jo poslal v norišnico. Vse deluje po načrtu do trenutka, ko Suki in Hideko odkrijeta nepričakovana čustva.

Komedija

Ljubezen in prijateljstvo (Love & Friendship, 2016)


Ljubezen in prijateljstvo je subtilna komedija o ženitnem posredovanju in zlomljenih srcih. Film, ki se dogaja okoli leta 1790, sledi preračunljivi in manipulativni lady Susan Vernon, ki si zada, da najde moža sebi in svoji hčerki Frederici, pri čemer ji pomaga prijateljica Alicia Johnson. Dva mladeniča, čedni Reginald DeCourcy in premožni sir James Martin, pa resno motita njune načte.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši filmi, ki so prepovedani mlajšim od 18 let!