Najboljša električna motorna kolesa 2019

Zadnjič posodobljeno: :

Katera so najboljša električna motorna kolesa 2019, ki premorjo prav toliko trikov kot bencinska?

Katera so najboljša električna motorna kolesa 2019? Elektrifikacija namreč že strumno koraka v naša življenja in se nenehno izboljšuje. Nemalo problemov električnih vozil je že postalo preteklost in dobrih izbir je vsak dan več. Tu smo zbrali le ščepec potencialnih motociklov, katerih se sigurno ne bi branili imeti v naših garažah. Od potovalnih, dirkalnih, pa tudi tistih za motokros. Za vsakega se nekaj najde. Če obožujete zvok grmenja notranjega izgorevanja in vonj po bencinu, potem ta seznam verjetno ni za vas. A kdo ve, mogoče vas kateri zamika.

Najboljša električna motorna kolesa 2019

Zero SR

Motocikel Zero SR
Motocikel Zero SR

Klasičen dizajn črne barve v sebi skriva dovolj moči, da se morebitnemu vozniku nikakor ne bi potožilo po bencinski različici. Kalifornijsko podjetje dobro ve, kako izdelati dober električni motor. V aluminijastem ogrodju se skriva baterija zmogljivosti 14,4 kWh, kar se pri modelu SR prevede v okoli 359 kilometrov dosega in končno hitrost 164 km/h.
zeromotorcycles.com

Energica Ego

Motocikel Energica EGO
Motocikel Energica EGO

EGO je italijanski super dirkač. Že po samem izgledu je to prava cesta pošast. Kako ne, saj je sam dizajn prišel izpod rok ekipe F1 in inženirjev v Le Mansu. V sebi skriva elektromotor s 145 konjskimi močmi, tega pa napaja baterija zmogljivost 11,7 kWh. Zaradi svoje surove moči bo ta zdržala le okoli 150 kilometrov razdalje. Bodo pa ti kilometri prevoženi pri končni hitrosti 241 km/h. EGO potrebuje od 0 do 100 km/h le 3 sekunde.
energicamotorusa.com

Harley Davidson Livewire

Motocikel Harley-Davidson LiveWire
Motocikel Harley-Davidson LiveWire

Eden bolj pričakovanih novih motorjev svetovno znanega proizvajalca je presenetil s svojim seksi in športnim dizajnom, ki radodarno razkriva svoje drobovje kot to radi počnejo bencinarji. Ni pa to najhitrejši motor na seznamu. Baterija zmogljivosti 15,5 kWh poganja 74 konjski motor, končna hitrost električnega motocikla pa ostaja pri 153 km/h. Do prazne baterije bo prevozil 225 kilometrov razdalje. Je pa dobra lastnost ta, da bo baterija spet polna v le eni uri.
harley-davidson.com

Alta Motors Redshift MXR

Motocikel Alta Motors Redshift MXR
Motocikel Alta Motors Redshift MXR

Redshift MXR je bil že od začetka mišljen za vožnjo po blatnih in zaprašenih poteh, polnih atraktivnih ovir. Po izgledu povsem običajen kros skriva elektromotor s 50 konjskimi močmi in proizvede 57Nm navora. Na videz skromna moč se dobro razume s razmeroma nizko težo 117 kg. Končna hitrost se zato konča pri 105 km/h. Dovolj za poganjanje čez skoke in druge ovire. Motokrosisti se naj bi na enektrično različico krosa zelo hitro navadili, saj bistvene razlike v vožnji ni. Bodo pa sigurno pogrešali zvok motorja na notranje izgorevanje.
altamotors.co

Lightning Strike

Motocikel Lightning Strike
Motocikel Lightning Strike

Ja, tudi električna vozila lahko zmorejo trike tistih na fosilna goriva. Še en dokaz je motocikel Lightning Strike podjetja Lightning Motorcycles. Ti sicer že dlje časa obljubljajo splovitev električnega dirkalnika na dveh kolesih, ki bo tudi precej ugoden, glede na to kar ponuja. Baterija zmogljivosti 10 kWh bo zdržala 241 kilometrov razdalje, a jo bo mogoče povsem napolniti v le 35 minutah. O samem elektromotorju se ne ve veliko, se bo pa kazalec hitrosti ustavil pri 241 km/h. Lightning Strike še ni prispel do lastnikov, podjetje pa vseeno še vedno pobira prednaročila potencialnih interesentov.
lightningmotorcycle.com

Arc Vector

Motocikel Arc Vector
Motocikel Arc Vector

Tale električni motocikel si ne lasti le futurističnega dizajna, temveč tudi kopico naprednih tehnologij, ki bodo med vožnjo še kako prav prišle. Oblika in unikaten način krmiljenja naj bi pri premagovanju ovinkov v voznika vlila več kontrole. Za ponosne lastnike le 399 izdelanih modelov bo na voljo tudi posebna čelada, ki naj bi na vezir izpisovala podatke o vožnji, ter obleko, ki bo poleg meritev izvajala tudi haptične povratne informacije. Baterijo zmogljivosti 16,8 kWh se bo napolnilo v le 40 minutah. Ta bo poganjala elektromotor s 127 konjskimi močmi in sicer zdržala 434 kilometrov razdalje. Od 0 do 100 km/h bo motor potegnil v le 2,7 sekunde, končna hitrost pa se bo ustavila pri 201 km/h.
arcvehicle.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
NIO ET7: je lahko kitajski avto boljši kot Tesla?