fbpx

Te barve avtomobilov bodo moderne leta 2020, razkrivajo proizvajalci

Ford Mustan GT

Čeprav se ne zavedamo, je barva pomemben sestavni del avtomobila. Večina še vedno prisega na 'klasične' barve, vse več pa je takih, ki svojo drzno naravo izražajo z izbiro barve svojega avtomobila. In katere barve avtomobilov bodo moderne leta 2020?

Nakup avtomobila je zagotovo poseben dogodek, še posebno, če se odločite za novega in izkoristite vse možnosti personalizacije. Na izbiro barve največkrat pozabimo, a je ravno ta tista, ki bi lahko vašemu novemu avtomobilu dodala piko na i. Večina se še vedno drži klasičnih barv, kot so srebrna, črna, temno modra in siva. Mednje lahko štejemo tudi belo, ki je v zadnjem času postala ponovno priljubljena, nekateri avtomobili pa so v beli barvi naravnost fantastični. Avtomobilski proizvajalci nam za prihodnje napovedujejo vzpon drznejših barv, kar bo popestrilo mestne ulice in čas preživet v prometu.

Katere barve avtomobilov bodo moderne 2020?

1. Rumena (nitro rumena in svetleče rumena)

Hyundai Kona
Hyundai Kona

Rumeni odtenki bodo nakazovali drzen karakter, kot ga ima v tem primeru nova Toyota Supra, ki si lahko rumeno ‘obleko’ nadene brez vsakršnih težav. Razne izpeljanke in odtenki dobro pristojijo tudi drugim avtomobilom, med svojo ponudbo pa so jo uvrstili tudi pri Hyundaiju. Rumena barva je Koni pisana na kožo in paše k njenemu razposajenemu karakterju.

2. Oranžna

Ford Mustan GT
Ford Mustan GT

Živo oranžna, da ne bo pomote. Oranžna barva izstopa izmed množice in privablja poglede. Še toliko bolj, če je v njo odet najnovejši Ford Mustang. Kot da sama pompozna pojava avtomobila ne bi bila dovolj, je poleg zvoka, Mustang pripravljen presenetiti še s svojo barvo. Oranžna se mu zagotovo poda in naznanja, da gre za povsem modernega Mustanga.

3. Srebrna

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson

Tokrat ne govorimo o ‘klasični’ srebrni temveč tisti, ki izstopa, žari. Z malce ‘čarovnije’ lahko tudi srebrna barva postane sijoča in tako kaj hitro privlači poglede. Lahko bi jo opisali kot svetlejši odtenek sive, z dodanim ‘luninim’ sijom. Takšno lahko med drugim najdemo pri novih modeli znamke Hyundai.

4. Vijolična

Renault Zoe
Renault Zoe

Vijolična barva je izbira tistih, ki si ne želijo postavljati meja in jim to da izstopajo, ne povzroča nikakršnih težav. Avtomobilom najbolj pristajajo temni odtenki vijolične barve, še toliko bolj, če se pod njo skriva superšportnik, kot je na primer McLaren 600LT. Za nas navadne smrtnike, bo električna Renault Zoe popolnoma dovolj vpadljiva.

5. Zelena

ŠKODA Kamiq
ŠKODA Kamiq

Tudi zelena barva se vrača. Tokrat v temnejših odtenkih in na las podobna tradicionalni ‘Racing Green’ iz Velike Britanije. Poleg nje najdemo še kako svetlejšo, ki bo morda še bolj privlačna. Lahko imamo sijoče, metalne ali klasične, nesvetleče odtenke. Izbira barve je vsekakor zanimiva, a se po vsej verjetnosti zanjo ne bo odločilo veliko ljudi. Vpadljivo in svetlejšo barvo si lahko med drugim omislite pri znamki ŠKODA.

6. Rdeča

Volkswagen T-Roc
Volkswagen T-Roc

Rdeča bo še naprej za tiste drzne, največkrat športne avtomobile. Rdeča barva pregovorno ni za vsakega, a ko z njo ‘oblečemo’ pravi avtomobil, je rezultat pravi. Volkswagen je v svojo ponudbo dodal nekaj svežih barv, med katerimi najdemo tudi rdečo. Le ta se Volkswagen T-Roc-u še kako poda, dobro pa bo prišla do izraza tudi na katerem izmed drugih modelov.

7. Modra

Ford Focus ST
Ford Focus ST

Temnejši odtenki modre barve so postali že klasični. V zadnjem času pa opažamo ravno nasprotno, da se vedno več avtomobilov pojavlja v modri barvi svetlejših odtenkov. Med drugim je Ford v svojo ponudbo dodal nekaj svetlejših tonov, čeprav je njihova ‘zaščitna’ barva temno modra. Tudi svetli odtenki se odlično odnesejo, avtomobili pa so videti sveži in energičnejši.

8. Rjava

ŠKODA Superb
ŠKODA Superb

Po vsej verjetnosti rjava barva ni tista, na katero bi najpej pomislili. Za delikatno barvo potrebujemo pravi avtomobil, če želimo, da je celoten paket vreden občudovanja. Rjavo barvo boste našli pri več proizvajalcih, med drugim tudi pri znamki ŠKODA. V tem primeru gre za temnejši odtenek, ki se nekaterim modelom dobro poda.

Zanimivo bo videti, kaj bo resnično prinesla prihodnost in koliko so se avtomobilski proizvajalci ušteli pri izbiri barv za svoje jeklene konjičke. Vse je seveda tudi odvisno od posameznega avtomobilskega trga in osebnemu okusu ljudi. Katero barvo pa bi vi izbrali za vašega lepotca?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.