fbpx

9 pravil za srečne odnose: vsak od vaju se mora potruditi

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Naredite korak naprej, ali čakate ter odidete? Predstavljajmo si, da moškega in žensko loči dvajset korakov. Vsak izmed njiju mora narediti deset korakov in se ustaviti.

Če vas oseba ni čakala na tistem mestu, ne naredite enajstega koraka, saj boste potem morali narediti še dvanajsti, trinajsti – in tako vse življenje.

Vsak naj naredi svojih devet korakov!

1. V življenju privlačite takšno osebo, kakršna ste

Če niste zadovoljni, pokukajte v svojo dušo. Če mislite, da vas spremlja sreča, je to zato, ker ste takšni. Če želite v svoje življenje privabiti kakovostno osebo, postanite sami takšna oseba.

2. Kar dajete, to dobite

S partnerjem ravnajte tako, kot bi želeli, da bi ravnal z vami.

3. Vsi potrebujemo ljubezen

Ljubezen pomeni sprejemanje, iskrenost, nežnost in skrb, je pripravljenost zagotavljati in nositi odgovornost, biti zaupanja vreden, nesebičen in radodaren.

Bolj kot pokažete te lastnosti, več boste dobili nazaj. Lastnosti, kot so strah, ljubosumje, zasvojenost, manipulacija, nadzor, pričakovanja in obtožbe, uničujejo odnose in nimajo nobene veze z ljubeznijo.

4. Vsaka beseda ima moč

Beseda lahko ozdravi ali rani. Pazite, kaj govorite. Oznake, žalitve ustvarjajo rane v duši, ki jih je težko pozdraviti. Besede imajo nepreklicen učinek, ker v duši vsakega človeka živi otrok, ki se boji, da ga bodo zavrnili.

Če dajate ljubezen, prejmete ljubezen. Foto: Sharon Mccutcheon / Unsplash

Pazite, da ne podcenjujete sposobnosti, da temu otroku povzročite bolečino. Uporabite moč besed samo za pošiljanje lepih sporočil, kot so pohvale, spodbude in podpora.

5. Zaupanje je bistven element

Brez katerega eden partner postane zaskrbljen in poln strahu, ali pade v čustveno past ljubosumja.

Ljubosumje je potrditev strahu pred osamljenostjo, nizko samopodobo in pomanjkanjem ljubezni do sebe. Zaupanje je nujen element prave ljubezni.

6. Bodite iskreni

Ljubezen ni statična, ampak je kot rastlina, ki bo rasla in cvetela, ali bo usahnila. Vse je odvisno od tega, kako ravnate z njo.

Iskrena komunikacija je kot voda, brez katere rastlina ne more preživeti. Delite svoje želje, stališča in občutke z drugimi. Dajte partnerju vedeti, da ga imate radi in ga cenite.

Nikoli se ne bojte reči, rad te imam. Iskrena pohvala, je tako kot sonce za rastlino, prinaša novo življenje v vaše odnose.

7. Ljubiti pomeni dati del sebe brez pričakovanj

Če želite biti ljubljeni, morate samo dati ljubezen. In več kot je daste, več je boste dobili.

Ljubezen je kot bumerang, vedno se vam vrne. Morda ne od osebe, ki ste ji jo dali, vendar se vam bo vseeno vrnila. In vrnilo se vam. Pomembno si je zapomniti, da so zaloge ljubezni neomejene.

Ko dajete ljubezen, ne izgubite. In edini način, da izgubite ljubezen v srcu, je, da ne ljubite drugih. Eden od razlogov, zakaj ljudje redko doživijo ljubezen, je ta, da čakajo, da jih bo nekdo ljubil.

Prava ljubezen je brezpogojna in ne zahteva ničesar v zameno. Skrivna formula srečnih odnosov, ki trajajo vse življenje, je, da niste pozorni na to, kaj lahko vzamete, ampak na to, kar lahko date.

8. Dotik je ena najmočnejših oblik izražanja ljubezn

Dotakniti se nekoga pomeni dotakniti se njegove duše. Ljubljeno osebo morate čim pogosteje objemati brez razloga, brez spolnega motiva in se držati za roke.

Včasih objem pove več kakor tisoč besed. Foto: Priscilla Du Preez / Unsplash

Ko se nekoga dotaknete, se spremeni tako vaša kot njegova fiziologija, zniža se raven stresnih hormonov, sprosti se živčni sistem, izboljša imunski sistem in tudi čustveno stanje.

9. Ko imamo nekoga radi, mu moramo dati svobodo

Svobodo, da se sam odloča, svobodno živi, ​​tako, kot si želi, ne tako, kot si želite. Vsak potrebuje osebni prostor. V medsebojnih odnosih morajo biti ljudje svobodni, saj se sicer počutijo kot ujeti.

Če nekoga resnično ljubite, morate spoštovati njegove želje in potrebe.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!