fbpx

946 Emporio Armani – Piaggio vespa, ki jo je oblekel modni guru Giorgio Armani

Giorgio Armani Vespa

Modni guru Giorgio Armani in ''vespovski'' guru Piaggio sta ob svojem okroglem jubileju- Armani letos praznuje 40-letnico delovanja, Piaggio skupina pa 130 let- združila moči in predstavila verjetno najbolj modno vespo na svetu- 946 Emporio Armani. Tako zelo, da se bodo z njo ceste spremenile v modne brvi, voznik pa v modela, ki ga bodo drugi z zavidanjem opazovali, kako gre mimo njih.

Dve eminentni italijanski blagovni znamki Giorgio Armani in Piaggio sta se odločili, da svoja okrogla jubileja- Armanijevo 40-letnico delovanja in Piaggijevo 130-letnico obstoja- ”zapijeta” skupaj. In to sta naredila kot Gatsby, v stilu, z vespo 946 Emporio Armani.

Sam Giorgio Armani in generalni direktor Piaggia Roberto Colaninno.
Sam Giorgio Armani in generalni direktor Piaggia Roberto Colaninno.

Skuter s štiritaktnim motorjem z elektronskim vbrizgom goriva je temne mat barve, ki pod določenimi svetlobnimi pogoji vleče na zeleno, medtem ko so usnjen sedež in ročaji rjavi. Najmodnejši tip skuterja, ki ga je Piaggio sicer predstavil že daljnega leta 1946, si je obul 12-palčna kolesa, nadel 220-milimetrske ”ostroge” (beri disk zavore) in antiblokirni sistem ABS, najbolj modna kolekcija vesp pa bo v omejenih količinah po vsem svetu na voljo že junija 2015.

PREBERITE ŠE: Milano Expo 2015: Muzej hiše Armani


Če si pozorne ogledate dizajn vespe 946 Emporio Armani, boste na njej našli številne zanimive detajle in klasičen logotip Emporio Armani, kar pa ne boste- zato pa ni nič manj pomembno- je najbolj napredna tehnologija in mehanika skrita pod lupino, ki zagotavlja maksimalen izkoristek goriva in zelo nizke emisije škodljivih izpušnih plinov.

Galerija:

Dodatne Informacije

Več informacij:
vespa.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!