fbpx

A Murder at the End of the World: miniserija, ki vas bo pustila brez besed

Serija na Disney+

Foto: Hulu

V svetu, kjer so zgodbe o umorih redkost, se nova miniserija "Umor na koncu sveta"(A Murder at the End of the World) izkazuje za pravo osvežitev. V tej psihološki drami se spretno prepleta zgodba o amaterski detektivki Darby Hart, ki se poda na reševanje umora na skrivnem umiku bogatašev.

“A Murder at the End of the World” je miniserija, ki je hitro postala tema pogovorov, saj je že v prvih dveh epizodah zavzela mesto na seznamih najboljših serij leta. Glavni lik serije, Darby Hart, ki jo upodablja Emma Corrin, je amaterska detektivka, ki se znajde v središču skrivnostnega umora na odročni lokaciji​​. Poleg nje v seriji igrajo tudi Brit Marling, Clive Owen in Harris Dickinson​​.

Serija, ustvarjena pri produkciji FX za platformo Hulu, je zasnovana kot psihološki triler in drama​​, ki gledalca popelje na potovanje skozi zapletene odnose in mračne skrivnosti. Darby in osmero drugih gostov so povabljeni na umik, ki ga organizira skrivnostni milijarder, kjer enega od gostov najdejo mrtvega. Darby mora uporabiti vse svoje detektivske spretnosti, da dokaže, da je šlo za umor, in to v morju nasprotujočih si interesov in preden morilec ponovno udari​​.

Foto: Hulu

Kritiki poudarjajo, da je serija A Murder at the End of the World na začetku obetavna, vendar s časom postane manj napeta, kljub mojstrskemu režiranju in čudoviti kinematografiji, ki ujame ostre islandske pokrajine. Glavna napaka serije je po mnenju nekaterih v tem, da so nam predstavili bolj zanimivo zgodbo iz preteklosti Darby in Billa, kar pusti sedanjo zgodbo nekoliko bledo v primerjavi​​.

Foto: Hulu

Kljub temu je serija dosegla znaten uspeh, saj je postala osma najbolj gledana vsebina v tednu od 15. novembra po podatkih ReelGood in druga najbolj predvajana TV serija v ZDA v tednu od 19. novembra po podatkih JustWatch​​. Veliki finale serije je napovedan za 19. december, tako da obeta še kar nekaj napetih trenutkov in razpletov​​.

Serijo “A Murder at the End of the World” lahko gledate na pretočni platformi Hulu, saj je bila izvirno ustvarjena za to platformo​​. Poleg tega je na voljo tudi na platformi Disney+ za domače občinstvo​​. Te dve platformi sta trenutno glavna distributerja te miniserije, kar pomeni, da si jo lahko ogledate na katerikoli od teh dveh storitev, odvisno od vaše lokacije in naročniških možnosti.

Vsekakor je “A Murder at the End of the World” serija, ki jo vredno ogledati, čeprav morda ne izpolni vseh pričakovanj, kar zadeva napetost in razvoj zapleta. Zanimivi liki, odlična igra in mračna atmosfera pa zagotavljajo, da bo serija ostala v spominu.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.