fbpx

CES 2015: Acer Chromebook 15 – Chromebook z največjim ekranom do zdaj

Potem, ko so po prenosnikih Chromebook začeli posegati tudi zahtevnejši uporabniki in ob dejstvu, da med prenosniki zasedajo sam vrh prodaje v letu 2014, ni čudno, da te različice prenosnikov z operacijskim sistemom Chrome, ti Prometeji med prenosniki, vse bolj ogrožajo tiste na Olimpu (s prednameščenimi Windowsi). Zakaj? Ker imajo že skoraj vse, kar imajo veliki. Acerjev Chromebook 15 npr. 15,6-palčni zaslon visoke ločljivosti.

Chromebook 15 je Acerjev prvi prenosnik te vrste in se bo v naslednjih dneh predstavil na tehnološki konferenci CES 2015. Podjetje si ne bi moglo izbrati boljšega časa za lansiranje, saj so Chromebooki, upogumljeni z lansko prodajno statistiko, napovedali še resnejši pohod na trg in armadi prenosnikov z Windowsi se upravičeno tresejo hlače (Microsoft je na to odgovoril tako, da je proizvajalcem prenosnikov dovolil, da Windowse 8 prodajajo ceneje).

Chromebook 15 ni med najlažjimi Chromebooki, saj tehta 2,2 kilograma. A ima zato največji zaslon.
Chromebook 15 ni med najlažjimi Chromebooki, saj tehta 2,2 kilograma. A ima zato največji zaslon.

Čeprav so v osnovi namenjeni za preprostejšo rabo in dajejo velik poudarek tudi praktičnosti (zato so manjši), pa je Chromebook 15 pokazatelj, da postajajo resna alternativa ”klasičnim” prenosnikom, s še boljšim razmerjem med ceno in zmogljivostjo. Lovijo pa jih tudi fizično (po dimenzijah), saj Acerjev Cromebook ponuja že 15,6-palčni zaslon (39,6-centimetrska diagonala) z ločljivostjo 1.920x1.080 slikovnih točk, kar pomeni nič več gledanja zviška.

Če iščete dober nakup, Acer Chromebook 15 to vsekakor je.
Če iščete dober nakup, Acer Chromebook 15 to vsekakor je.

Bonbonček Chromebooka 15 je tridimenzionalna kamera, sladkorni posip pa tona prednameščene programske opreme in izboljšan procesor (Intelov pete generacije Core i3 ali Intel Celeron Broadwell). Za nemotenost operacij sta tu 2 GB sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 16 GB.

PREBERITE ŠE: Infograf: najkrajša zgodovina evolucije računalnika

Je idealni prenosni(k) partner za terensko delo in to ne samo zato, ker njegovo baterijo ”tišči” na elektriko le na vsakih 15 ur, ampak tudi ker ima trdovratnejšo zunanjo lupino, ki presene udarce s silo do 60 kilogramov in mu padec na rob iz višine do 45 centimetrov ne naredi nikakršne škode.


V Evropi naj bi ga po ceni nekaj čez 200 evrov dočakali enkrat do pomladi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
us.acer.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!