fbpx

Acer predstavil mini računalnik, ki ga lahko sestavljaš kot Lego kocke

Modularni osebni računalnik Acer Revo Build

Potem, ko smo že mislili, da se sestavljanje računalnika poslavlja, ta doživlja svojo drugo pomlad. Obudili so ga projekti kot sta modularni telefon Phonebloks in Googlov Project Ara, zdaj pa se modularni četici pridružuje še Acer, ki je predstavil računalnik, ki ga lahko sestavljate kot Lego kocke. Poimenoval ga je Revo Build, njegov inteligentni dizajn pa omogoča, da mu dodajate kocke (beri funkcionalnosti/dodatne zmogljivosti) kot so zvočniki, projektor, brezžična polnilna postaja, trdi disk, ipd., enostavno, kot bi zlagali Lego kocko na Lego kocko.

Acer je predstavil mini računalnik Revo Build, ki ga lahko sestavljate kot Lego kocke. Osnovna enota v širino in globino meri 12,5 centimetra, 5,6 centimetra pa jo je v višino, tej pa na vrh lahko dodate poljubno komponento. Tej pa drugo, itd. Da lahko računalnik sestavljamo kot kocke se gre zahvaliti priključkom ”pogo pin”, ki omogočajo lahko vstavljanje in direktno povezo med njimi. Temelj na katerem gradimo se ponaša z Intelovim Celeron ali Pentium procesorjem, grafično kartico (katera je še neznanka), tremi USB 3.0 in enim HDMI vhodom, čitalnikom pomnilniških kartic, vhodom za slušalke/mikrofon in 8 GB delovnega pomnilnika.

Osebni računalnik Acer Revo Build bo sestavljanje računalnika iz različnih komponent naredil za otročje lahko.
Osebni računalnik Acer Revo Build bo sestavljanje računalnika iz različnih komponent naredil za otročje lahko.

Nanj lahko dodajo ”kocke” ki bodo ponujale bodisi 500 GB ali 1 TB prostora za shranjevanje, zvočnike, ojačevalec za slušalke, projektor in brezžično polnilno postajo, tem pa bodo v prihodnosti pri Acerju dodali še druge. Cena posameznih kock še ni znana, vsekakor pa bodo dražje kot škatlice Lego kock.

PREBERITE ŠE: Acer Predator 8: tablica z igračarskim DNK-jem

Acer s tem projektom obuja računalniško romantiko sestavljanja, ki je s prevlado prenosnikov in drugih naprav nekako izginila. Od nekdaj smo imeli namreč možnost sestavljati svoje računalnike, kar pa je vedno zahtevalo določeno mero tehničnega znanja in poguma, da si osebni (tudi prenosni) računalnik ”slekel” in šaril po njegovem drobovju v upanju, da kaj ne pokvariš. Acer z Revo Build računalnikom ponuja tovrstno nadgradljivost a brez tveganja, da bi kaj zašuštrali. Edina slabost tega sistema je, da ste omejeni s tem, kar ima Acer za ponuditi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!