fbpx

Ali boste lažje preboleli bivšega, če boste spali z nekom drugim?

Foto: envato

Ni enostavno preboleti bivšega. Kako se spopasti s koncem partnerskega razmerja? Je vstop v nov odnos lahko način za olajšanje prebolevanja bivšega?

Preboleti bivšega. Kako?

Razmišljanje o prebolevanju bivšega je kompleksen proces, ki ne pozna enostavnih taktik ali hitrih rešitev. Gre za fazni proces, ki prinaša bolečino in zahteva čas, da bi se ozdravili. Vendar pa kljub temu nič ne preprečuje poskusov, kako se bolje počutiti med to potjo. Ideja o postavljanju rokov za prebolevanje bivšega ni realna, a določitev mejnikov na tej poti vam lahko pomaga.

Torej, kako preboleti bivšega?

Smernice, ki jih slišite in preberete, so številne, vendar pa ni enotnih nasvetov, ki bi veliko pomagali. Kljub temu pa je vredno preizkusiti različne strategije. Med temi strategijami se pojavlja tudi vprašanje, ali bi preživljanje časa z nekom novim, vključno z intimnim odnosom z njim, lahko olajšalo prebolevanje bivšega. Ne.

Foto: envato

Če bi spali z nekom novim medtem ko še vedno čutite močna čustva do bivšega, lahko to sproži neprijetne občutke. Po drugi strani pa iskanje tolažbe pri nekom drugem lahko ponudi začasno olajšanje, vendar lahko privede do zapletov, kot je nepričakovano vpletenost v novo razmerje.

Kako se odločiti? Je prebolevanje bivšega dovolj močna motivacija za intimo z nekom novim?

Odgovor na to vprašanje ni črno-beli, saj je odvisen od številnih dejavnikov. Razmislite, ali vam fizična bližina z nekom novim prinaša olajšanje in občutek poželenja. Ta premislek lahko razkrije, ali ste pripravljeni preseči pretekle travme.

V resnici pa se prava odločitev lahko rodi iz globljega razmisleka. Ni dovolj, da le čakate, da bo bolečina minila sama od sebe. Pomembno je, da sprejmete aktivno vlogo pri obvladovanju svojih občutkov. V različnih fazah prebolevanja boste morda našli udobje v pripovedovanju dogodkov, iskanju novih hobijev ali poti za izobraževanje. Ali pa se boste morda želeli preprosto osredotočiti nase, izboljšati svoje občutke do sebe in okrepiti svojo samopodobo.

Foto: envato
Prebolevanje bivšega sledi petim psihološkim fazam žalovanja: zanikanju, jezi, obžalovanju, depresiji in sprejetosti. Vsaka faza je edinstvena, vendar vam lahko majhni koraki pomagajo prebroditi to obdobje. Vzpostavitev novih vzorcev obnašanja, osredotočenost na osebno rast in skrb zase ter iskanje podpore prijateljev lahko prispevajo k vaši celovitosti.

Kljub vsem nasvetom pa je vaše počutje končni merilec. Vsak posameznik je drugačen, zato je pomembno prisluhniti lastnim občutkom. Vaše počutje je ključno in vas bo vodilo k odločitvi, ki je prava za vas.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.