Ali drugje iščete tisto, kar vam v zakonu manjka?

Foto: Envato

Ko po nekaj letih partnerske veze zaljubljenost mine, lahko hitro začnemo drugje iskati tisto, kar poglešamo pri svojem partnerju. V nadaljevanju članka razkriivamo, kaj ljudje doprinašamo k odnosu, kaj je dobro in kaj ni. Naše obnašanje in energija bosta razkrila, ali bo odnos uspel ali ne.

Energija za ljubezen iz zunanjih virov

V angleščini obstaja izraz, ki se pogosto uporablja v poslovnem svetu. To je izraz “outsourcing” , kar pomeni jemanje ali prejemanje od zunanjega vira. Kadar podjetje nima primernega zaposlenega za določeno delo, lahko najame zunanje sidelavce. Ti zunanji viri so dragoceni. Čeprav jih v podjetju ni, so tam, da mu pomagajo pri rasti in razvoju. Če pogledamo celotno dinamiko na energetski ravni, to pomeni: podjetju primanjkuje določene vrste energije in če bo ta energija prejeta od zunaj, bo podjetje dobilo več energije za rast in razvoj.

Če sedaj to prevedemo v partnerske odnose, je postopek podoben. Oseba, ki v zakonu ne čuti več prave energije, začne hrepeneti po njej in jo podzavestno začne iskati drugje. Kar ražmišljamo, privabimo v svoje življenje in tako tudi ta oseba lahko slej ko prej naleti na drugo osebo, ki ji to življenjsko energijo lahko nudi, s tem pa nastanejo težave.

Foto: Scott Broome / Unsplash

Kaj pogrešate v zakonu?

V zakonu kjer se en od partnerjev neha truditi, drugi to ne le opazi, ampak tudi močno začuti. Oseba lahko hitro postane hladna, počuti se odmaknjeno, začne hrepeneti po ljubezni, pozornosti in čuječnosti. Tak odnos obstane in se ne razvija. Nekatere skupne izkušnje seveda ustvarjajo povezavo, vendar tiste male vsakdanje jih pa dopolnjujejo. Če smo dan za dnem nesrečni ali hrepenimo po nečem, se ne bo dobro končalo. Komunikacija je v zakonu bistvena in potrebno je stvari rešiti iskreno in iti korak po korak. Povejte, kaj vam manjka in česa si želite.

Foto: Candice Picard / Unsplash

Ali ohranjate mrtvo razmerje?

Oživljanje nas samih in našega odnosa iz “zunanjih virov” oziroma drugih partnerjev je čedalje bolj pogosto in običajno. Tega se poslužujeta oba spola, tako moški kot tudi ženske. Ko en (ali oba) partner spozna nekoga drugega, a še vedno ostaja v dosedanji partnerski vezi, začne dobivati novo življenjsko energijo, nov zagon, ima motivacijo in se spet počuti živega. Partner lahko to seveda opazi in začuti. Taki ljudje imajo v odnosu vse in po drugi strani nimajo nič. Imajo zunajzakonskega partnerja, ki prinaša energijo in doma varen, a mrtev odnos. Ker so na domačnost, stabilnost in finančno varnost preveč navajeni, se le redki odločijo za razhod, predvsem če njihovo skakanje čez plot ostane prikrito.

Če imate občutek, da stojite na mestu v mrtvem odnostu, je to definitivno rdeč alarm, ki ga je dobro ugasniti.

Foto: Yuris Alhumaydy / Unsplash

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!