Foto: Sony Pictures Releasing

Ali se pri kosilu vedno poliješ in popackaš? Najverjetneje si nadpovprečno inteligenten!

Bolj kot so vaši možgani neorganizirani, pametnejši ste!

Če ste ena tistih oseb, ki se vedno uspe umazati s hrano ali se polije s kakšno pijačo, vas bodo vaši sodelavci in prijatelji verjetno označili za nepazljivo in ja, nekoliko nerodno osebo. No, naj vas potolažimo. Vsi po vrsti se motijo!

Za tovrstno “packanje” namreč obstaja znanstvena razlaga. To, kar drugi štejejo za slabost, je pravzaprav dokaz, da ste inteligentni. Čarobna beseda je “feedforward” in opisuje sposobnost izvajanja motoričnih sposobnosti, ki ustrezajo nalogi. Na primer, ko nekdo vzame kozarec vode, možgani samodejno ocenijo, koliko moči je potrebne za to, da ga dvignete z optimalno hitrostjo ne da bi pri tem razlili vsebino.

Za vašo nerodnostjo s hrano se skriva visoka inteligenca.
Foto: Open Road Films

Ljudje, ki imajo težave s “feedforwardom”, so pogosto zelo inteligentni. Ali po besedah znanstvenikov: “Bolj kot so vaši možgani neorganizirani, pametnejši ste!” Pametni ljudje so namreč neosredotočeni ali mentalno zasedeni s pomembnejšimi stvarmi, kot pa je dvigovanje žlice juhe. To še posebej velja za vsakodnevna opravila.

Poleg tega naj bi bili po mnenju znanstvenikov zelo inteligentni tudi, če živite v kaosu, hodite pozno spat, ste pozabljivi in imate pogostejše spolne odnose! Kaj pravite na tole?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
3 ključni razlogi, zakaj nas večina vztraja v slabih odnosih