8 neverjetno preprostih, učinkovitih in poceni trikov pri spomladanskemu čiščenju doma

Majhni triki velikih mojstric čistoče doma!

Foto: Karolina Grabowska/ Pexels

Ne glede na to, ali spadate med tiste ljudi, ki svoje stanovanje redno čistite ali pa spadate med tiste, ki se tega lotite bolj poredko, v vsakem primeru je koristno, da se lotite čiščenja vašega stanovanja. Na srečo obstaja kar nekaj preprostih in poceni trikov, ki vam bodo v pomoč, da vaše stanovanje ostane čisto.

Predstavljamo vam nekatere trike, ki so tako zelo enostavni, da jih lahko takoj uvedete v svojo čistilno rutino in s tem ohranjate vaš dom čist in dišeč!

Čistila na vidnem mestu

Če imate pripomočke za čiščenje vedno pri roki, vas bodo ti spodbudili, da redno čistite vaše umivalnike, ploščice in ogledala.

Čistilo v tuš kabini

Kupite dodatni razpršilnik ter vanj dodajte sodo bikarbono in kis. Takšno mešanico imejte vedno v vaši tuš kabini in po vsakem tuširanju razpršite. S tem sproti ohranjate čistočo in se izognete nabiranju trdovratne umazanije ter vodnega kamna.

Čistila naj bodo na vidnem mestu.
Foto: Karolina Grabowska/Pexels

Čiščenje hladilnika

Pred temeljitim čiščenjem hladilnika vedno fotografirajte njegovo notranjost, saj boste tako natančno vedeli, kam potem stvari postaviti nazaj. S tem boste prihranili čas in ta naloga vam bo manj zastrašujoča.

Čiščenje sesalnika

Ne pozabite na redno čiščenje vašega sesalnika. Redno menjajte vrečke, ker boste tako sesalcu omogočili, da resnično dobro sesa. Redno čistite umazanijo, ki se nabira okoli valja sesalnega dela in koles.

Nastavki za cev sesalnika

V kolikor nimate nastavkov za cev, lahko uporabite zvitek od papirnatih brisač. Ta vam je v pomoč pri čiščenju vaših sedežnih garnitur in njenih bolj nedostopnih mest. Tulec enostavno prilagodite vaši trenutni potrebi.

Časopisni papir

Izogibajte se čiščenju oken z mehkimi papirnatimi brisačami, saj te na steklu puščajo kosme papirja. Učinkovitejši je klasični časopisni papir, ki poskrbi tudi za visok sijaj vaših oken.

Krema za britje

Pena za britje je uporabna tudi za čiščenje nakita, pip in ogledal. Uporabite jo lahko tudi za čiščenje stekel, odstranjuje pa tudi rjo, prav tako pa je učinkovita pri madežih na spodnjem delu vaše kuhinjske posode.

Eterično olje

V skodelici pripravite mešanico sode bikarbone in dodajte 20 kapljic eteričnega olja čajevca. Mešanico zlijete v vašo straniščno školjko in pustite delovati 20 minut. Vaša školjka bo čista in prijetno odišavljena.

Stvari, ki jih lahko perete v pomivalnem stroju

Stvari, za katere niste vedeli, da jih lahko operete in tako temeljito očistite v pomivalnem stroju so police hladilnika, različna lepotna pripomočki, kot so pincete in krtače za lase. Poleg tega lahko v stroju operete tudi pripomočke za čiščenje, kot so prašniki prahu, gobice ter vilede, ter tudi igrače za hišne ljubljenčke.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sveča z vonjem po francoskih rogljičkih je najboljša novica tega tedna!