Alla Levuškina – kirurginja tudi pri 89 letih

89-letna kirurginja

Medtem ko večina devetdesetletnic ni spodobna skrbeti sama zase, Alla Levuškina pri 89 letih še vedno operira v ruski bolnišnici. Poklic kirurginje opravlja že 67 let. Deluje v mestu Rjazan in se še ne namerava upokojiti.

Alla Levuškina ni običajna starostnica. Čeprav ima zavidljivih 89 let, še vedno opravlja sila zahtevno in odgovorno nalogo. V rjazanski bolnišnic blizu Moskve namreč opravlja delo kirurginje. Vsak dan še vedno opravi štiri operacije.

89-letnica dnevno še vedno opravi štiri operacije.
89-letnica dnevno še vedno opravi štiri operacije.

Levuškina živi v svojem stanovanju, kjer skrbi za hendikepiranega nečaka in osem mačk. Operira že 67 let, njene roke pa še vedno ne tresejo. V svoji karieri je opravila že več kot deset tisoč operacij! A pri tej številki se ne namerava ustaviti, predvsem pa ne dopusti, da bi jo ustavila leta, ki so za marsikoga priročen izgovor, da se vda v usodo. Kot je dejala, na svoje delo ne gleda kot na službo, pač pa življenjski slog, zato se še ne namerava upokojiti. Bila naj bi najstarejša še aktivna kirurginja na svetu.

PREBERITE ŠE: Te babice so bolj hude kot ti!

Verjetno se vsi sprašujete, kaj je skrivnost njene visoke starosti in vitalnosti. Kot pravi 150-centimetrska ženica, skrivnosti ni. ”Jem vse in se veliko se smejem ter jočem.” Torej smejte se in jočite ter uživajte, kar vam srce poželi, in živeli boste dolgo življenje.

Galerija – 89-letna kiruginja Alla Levuškina:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Fotografije, ki dokazujejo, da je Instagram poln brezsmiselnih montaž in laži